LAKORNS (OLD)

~Anything...everything to do with my favorite lakorns~

Klik atas tajuk lakorn untuk baca review dan bebelan Cik SA. =)



Page ni bermasalah sikit sebab Cik SA tak boleh nampak komen2 baru korang, dan kalau Cik SA komen, tak keluar pun. So, korang bolehlah komen pada next page: BORAK2 LAKORN. Kiranya situ ialah platform utk kita, geng2 peminat lakorn borak2 nak tahu pasal lakorn terbaru ke apa. Maybe Cik SA tak selalu muncul situ, tapi korang buatlah macam rumah sendiri ya. 

Khop khun maak na ka! =)


229 comments:

  1. salam kak sara..
    akak tgk x cite yg penah main kt tv3, yg hero 2 sama dlm cite the princess?
    yg nama pattaya n atom.. yg gurl 2 dctr n menyamar jd model..
    n hero 2 ank org kaya then menyamar jd dctr falsafah kot..
    ingat x tajuk cite 2? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, dear...

      of course kak sara ingat..hehe...one of my fave tu. tajuk dia 'Soda and Ice Tea'...=)

      Delete
    2. salam..
      hahaha akhirnya dpt jgk tjuk nye..
      puas ain dk ingt ape la tjuk die..
      thanx ek kak sara..
      ain bru jea hbs bca sume cerpen kak sara..
      best n sweet jea.. tersenyum sorank2..
      gd luck kak sara..

      Delete
    3. thanks, dear...hehe...=)

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. akak...sume lakorns yg akak minat,,sme ngn sy minat...
    sy pun peminat lakorn yg tegar jugak..
    akak pnh tgk x game rak game rai???
    cter tu best..

    ReplyDelete
  3. yay!! give me 5!! sorang lagi peminat tegar lakorn...haha!!!
    of course, dear...mestilah dh tgk GRGR. akak sara ade tulis review psl lakorn tu...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhhh..best best...sy minat sgt kt nadech..giler kt boy pakorn..lg giler tgk poster crt ade pix boy...obses ngn weir. admire ken.. suke mark prin

      Delete
  4. nampaknya saya dah jumpa geng yang 1 kapal. biasanya susah jugak nak jumpa rakyat Malaysia yang suka layan lakorn ni. anyway, kita memang tengok cerita yang sama cuma ada beberapa cerita yang mungkin kak sara layan tapi tak dimasukkan dalam senarai lakorn kat atas tu. kalau la stesen tv memperbanyakkan lakorn ni setanding dengan drama korea atau taiwan.. kan bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay!!! mmg satu kapal kite ni...hehe...a'ah, memang agak susah nak jumpa orang Malaysia yang minat lakorn. biasanya minat daram korea/jepun. yup, mmg banyak lagi lakorn yang dah tengok tapi tak sempat nak tulis review...hehe...

      kan?? kalau banyak lakorn kat TV kn best! =)

      Delete
  5. LAkORN!!!Jumpe gak org yg sekepale..same2 suke tgk lakorn...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum,,,
    mw tanya nih, dimana ya tempat belinya kaset TOMORROW I'LL STILL LOVE YOU? sy pengen skali nonton filmnya, tp tdk pernah dapat2. jd please bantuannya,,THANKZ!
    waalaikum salam,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam...

      sebenarnya saya tak beli CD Tomorrow I'll Still Love You. saya cuma tonton di youtube...hehe

      Delete
  7. Assalam, Kak Sara faham bahasa Thai, ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Err, tak sebenarnya. kak sara cuma faham sikit2 aje. yang basic semata-mata...hehe

      Delete
    2. Sebenarnya saya excited gila jumpa blog Kak Sara ni haha. Excited sebab Kak Sara ni penulis novel dan minat lakorn pulak tu. EXCITED lah. Tak tahu nak cakap macam mana. XD Punyalah susah nak cari penulis, pembaca novel + peminat lakorn. Agak-agak novel Kak Sara ada influenced daripada lakorns tak? :P Disebabkan saya baru aja jumpa blog Kak Sara ni, jadi take time jugalah nak baca semua review. ^^

      Delete
    3. excited jugak ni. sbb jarang nk jumpa malays yg suka lakorn di kalangan rakyat malaysia yg suka k-drama ni, kan? (walaupun suka gak k-drama...)haha!!

      ada jugak kut. that's why....latest novel ni citer kat Thailand...hero pun thai...=)

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. salam sara...saye pun peminat lakorn jgak..baru abis layan WhanJai Kub Nai JomYing-2010, tard ruk-2011 n mae ka khanom wan(ni dh kali ke-3 tgk)..best sngt..sbb sy minat hero die Smart Krisada Pornweroj..jumpe jgak geng minat lakorn ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooh, minat dia ek? yipppeee!!! high five sbb satu geng!! hehe

      Delete
    2. khun samee karmalor tee ruk n raeng pradtanah pun best...

      Delete
  10. soot saneha @ love recipe best sgt!

    ReplyDelete
  11. roy marn 2011...klaka and kdg2 sedih..sbb flow cter dye sgt la bez...kdg2 kgum mcm mn dorg blh sme2 suke walhal mula2 sgtlah bnci mmbenci, smpai la hr dorg kawin....hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, mmg sangat best citer tu. =)

      Delete
  12. akak, try tgk punyachon kon krua , x abis sub ady, but stakat nie 1-3 ep die bleyh tahan best...x tau, mybe sbb sy minat mark prin, so die jd best..hehehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmnat mark prin..tp cter tu mmg best..klakar n sedih..skrip mmg t0p!!

      Delete
    2. Kite pun minat giler lakorn n mmg ssh nk carik geng melayu yg gile lakorn gak..klo ada citer best lgk boleh share..saya nak cadangkan tgklah sood sai pan kat you tube ada eng sub...best sgt2..lakorn 2013..walaupun hero die tue hero baru tp mantap.

      Delete
    3. sood sai pan mmg best giler!!! haha

      Delete
  13. salam akak.. i'm still new.. saya ni peminat lakorn tegar.. sukanya bila ada kawan.. akak tengok wong wian hua jai yang ada eng sub kat mane?? saya ni peminat tegar weir sukollawat, so saya tengok je walau takde eng sub.. nak jugak faham cerita die..

    ReplyDelete
  14. Leh Roy Rak best sgt!!!! skrg da ad dlm eng sub..rugi xtgok..comel je..psl hero kne tpu dgn heroin yg heroin tu wife dye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza!! mmg dah ada dlm eng sub. siap full ep plak tu. x yah part...hehe...=)

      Delete
  15. Game Rai Game Ruk..bez sangat...saichon sngat lah hensem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!! GRGR yang hot n spicy itu...haha

      Delete
  16. Crazy Thing Called Love... best sgt x10

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?? giler sweet citer tu. tgk byk kali pun x puas...=)

      Delete
  17. hai hai :)
    eh,suka lakorn.
    patot dlm novel tu ada nama kawee!
    terbayang ken theradeth <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai, hai!!

      yup, suka giler amat lakorn.
      oh, bukan setakat kawee ada. siap ada saichon n nangfah (GRGR) dan sukrit (bie sukrit)...haha

      Delete
  18. salam sis sara yg sweet..
    tolong cadangkan satu lakorn yg best...
    dah lama tak layan since tv pun dah tak tayang sgt....last zmn skolah dulu...hehe.
    baru nak start tgk balik....huhu.
    rindu pula rasa nak tgk lakorn.... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tgk Kaew Tah Pee, Jam Leuy Rak, Game Rai Game Rak atau series 4 huangjaikhao khun khong...

      err, sbnrnye byk yg best. ssh nk bg recommendation...haha

      Delete
  19. assalamualaikum,kak sara...
    sy baru baca JIMK n baru jmpa blog nim...
    xsngka still ad yg minat lakorn...
    sy xmnt mane lakorn but what i know is their stories were great...
    dulu,time kecik2,ad satu lakorn kut tyg kat tv3...
    citer best tp xtahu tjuk ap...
    so,sy tnya kak sara larh mmandangkan kak sara pmnt tgr lakorn...
    citer dy psl sorang prumpuan yg dtwrkn duit utk lahirkan cucu dgn ank lelaki dy wlaupun dy lngsung xsyg lelaki itu begitu juga dgn lelaki tu(asewnyer lelaki tu bnci perempuan tu).mak lelaki tu aturkan smuanya di sbuah pulau yg hnya ada mreka berdua dn ditemani dgn seorg org gaji mak lelaki tu asewnyer sbg agen mrptkn mreka berdua.oh,ya!mak lelaki tu bnci perempuan tu.last2,lelaki n perempuan pun cam fall in love kut n perempuan tu mengandung....(xpsti betul ke x but asewnyer mmg lbh kurang mcm ni larh story dy)
    kalau kak sara tahu,please inform k...sbb dh lama sgt cari psl citer ni...(wlaupun xmnt lakorn...hehhehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. soe sanae ha or love chain rasenya..pernah tgk dulu2 mase kuar kat tv.. :)
      oil thana n aum berlakon..rasenyelah..

      Delete
    2. oh...thank you so muchh for the info...dh lama sgt cari....

      Delete
  20. Assalamualaikum,kak sara...
    sy bru aje baca novel JIMK(baru jumpa) n bru juga jmpa blog nim...
    xsngka ad yg minat lakorn...susah tu nk jmpa sbb rmai yg gila k-drama...kalau ad pun time lakorn tyg kat tv dulu...time kecik2...
    sy xmnt mana lakorn sbb xtyg tv skrg,jdi sy lack banyak tntg lakorn...cuma sy ad egt satu citer thai ni...citer tu tyg time sy kecik lagi...xegt sgt citer dy...entaj tgk ke x but yg sy pasti citer dy best...
    jumpa kak sara is like a miracle pulak...kalau bleh sy nk tnya tajuk citer tu...(dh lama sgt mencarinya)

    citer psl sorg girl yg ditwrkn duit utk lhrkn ank brsama ank lelakinya.walaupun mak lelaki tu bnci giler kat girl tu.lelaki tu pun bncikn perempuan tu (kutlah,hehehe).lps tu mreka berdua kna duduk di sbuah terpencil yg hanya ad mreka berdua.di situ mreka ditemani olhh seorang drpd org gaji mak lelaki tu.org gaji tu brtnggngjwb rptkan mreka berdua yg sama2 bncikan antara satu sama lain...last2 dyorg fall in loven girl tu mngandung n mak lelaki tu tuntut ank yg dkndung tu...prempuan mula sygkn baby tu...

    hanya tu aje yg sy egt...scene dyorg kat phuket yg sweet...egt smpai skrg tp xtahu tjuk ap,siapa plakon dy just egt muka heroin dy tu pun samar2...frust btol...terlalu lama dh cari citer ni...
    harap kak sara boleh tlg larh.itu pun kalau kak sara egt or tahu.kalau xtahu,it's okay maybe i was wrong...
    whatever it is,i'm really99x hoping...PLEASE!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf mencelah, kalau x silap saya crite tu tajuknye chain of love ataupon so sanaeha. cuba try google. crite ni pernah ditayangkan kat tv3 kan.cuba bukak link ni. boleh tahu nama pelakon dgn sinopsis crite lebih lanjut. http://wiki.asianfuse.net/index.php/So_Sanaeha

      Delete
    2. trima kasih utk link tuhh...disebabkan awk sy dh jmpa lakorn yg sy cri...citer ni jerlahh satu2nya citer thai yg sy ingat...trima kasih skali lg

      Delete
    3. oh, sorry lambat reply. lama tak jenguk blog ni. and thanks to nuramira sbb tolong jwb...;)

      Delete
  21. salam akak, 6t akak tngk eh crite ton ruk rim rua (trrr) teaser dye best sangat... love mark & kim...

    ReplyDelete
  22. Korang..try tgk nangrai sailap or undercover villain actress..margie n peter,diorg sgt comel n kelakar..chemistry dorg sgt natural..n'ek dlm ni mmg xtau malu..eng sub ad kat kudalakorn wordpress,n ni 1st lakorn dlm hd n ada sub..mmg best tgk..hope nnti ad subber yg best mcm kuda lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww, tq!! yang ni saya belum tgk lagi. pasni bolehlar gi serbu, yay!! hehe

      Delete
  23. Salam akak,
    Nak rekemen lakorn baru. the best lakorn in 2013. [ENG] Soot Saai Paan . Ada kat youtube dan viikii..
    Serius best sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks! kak sara dah tgk. mmg best! =)

      Delete
  24. Assalammualaikum kak sarah, nak tanya... Tahu tak cerita kat tv3 dulu yang pasal pompuan ni tinggal kat kampung ngan ayah dia. pastu entah mcm mana dia mengandung pastu dia pindah duduk bandar jadi model... tahu tak? heroin dia Noon Woranuch Wongsawan... ingat tajuk dia dulu *Path Of Love. Tapi bila search dekat google take =,=" # I am very desperate...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai ai ser eun

      Delete
    2. waalaikumussalam. nmpaknya cik anonymous dah jawab. tq! actually, kak sara ingat citer tu. tapi tajuk lupa...hehe. citer ni pernah tayang kat TV dulu, kan

      Delete
    3. sy pun minat sgt crite mai ai ser un ni...lama cri kt youtube tp x jumpa...rupanya tajuk lainnya adalah "Queen of Drama"...watak utama dia nama Dao Nin klau x clp...^_^

      Delete
    4. eh...bukn queen of drama la...cerita dia ada kt youtube tp tulisn thai...xtau apa tjuk dia...~_~

      Delete
    5. copy link kt sni pls..nk tgk

      Delete
  25. Assalamualaikum kak sara. buku akak yang chan rak ter tuuu best sangat sangat. Tapi geram dengan krissada tu haish boleh pula nak amik amik bini org.tapi kan akk punya novel tu mmg SUPERB gilaaaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Awww, thank you so much! Khop khun maak na ka. Itulah, Kriss tu dah kak sara buat jadi jahat...hehe

      Delete
  26. waaa...ramai gak yg minat thai lakorn!! skrg kt tv x tayang dh...asyik2 drama indon je. suka sgt2 tgk drama2 siam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??? mmg nasib baik ada youtube. kalau tak, terpaksalah tgk lakorn xde sub...huhu.

      Delete
  27. luckily ada youtube skrg yg diupload dgn eng sub. dptla tgk lakorn. kl nk hrpkan tv yg siar, mmg takde la.

    ReplyDelete
  28. Saya suka layan thai lakorn skrg...berlambak dah tgk sampai boleh agak ending dia slalu watak jahat bermain pistol..pastu slalu hero heroin yg sama dlm drama berlainan.. Tp sy pelik yg pelakon utama lelaki kebykn dah beristeri tp yg pelakon utama perempuan kbykn x kawen lg. Mcm anne,aum,champoo byk lg lah...unik kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. sbnrnye kita dah blh agak pun jln citernya. tp still nk tgk...haha! yess, soo true. ramai pelakon perempuan batch dulu2 (senior) yg x kawen2. sy anggap depa senior sbb skrg dah ada junioe mcm Mint, Yaya, Kimberly etc.

      Delete
  29. kak, akak tau tak cerita apa lgi yg sesweet cerita soot saan paai tu. serious sweet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh, byk yg sweet sbnrnye. cuba try game rai game rak (tp ada gak scene menyakitkan hati bila hero mcm jahat sikit). Tak pun kaew tah pee (ini citer lama tp one of my fave).

      Delete
  30. waah.. ramai jugak yg minat thai drama. hahah. First drama thai yg tgk, sawan biang. kacak yaa amat lah ken tu.. hihi. btw, kat mn ye nk tgk citer tu lagi? kat youtube tak complete. susah payah pulak nk pikir ape diorg dok ckp in thai. hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sy ada letak link kt post psl sawan biang tu. kat youtube cer try kudalakorn. =)

      Delete
  31. macam mana nak tgk love chain atau soe sanae ha online dengan english subtitle ? pleaseee :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tgk kt youtube. just search soe sanae ha. x sure plak channel apa.

      Delete
  32. Salam..akk tau x cter ape tjuk dia..dh lama cr..tp x ingt tjk

    Cter dia lebih kurng diorg bercinta zmn dlu2.. tp ade tentangn n laki tu kene bunuh ikat kaki dgn bola besi n buang dlm laut. .then depe semua hidup blk zmn skrg n jumpa..n sama2 bls dendam ke org jht..any idea x tjuk dia ape

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. sorry, yg ni kak sara x sure. tau x sape pelakonnya?

      Delete
    2. rasanye pelakon die tik jesadaporn pholdee..but xtau cite ape..kalau xslah la..

      Delete
    3. saya tahu..tajuk bi die love lock..tajuk thai die roy ruk roy adeed (Captain and Pim)..tp skrg Jui and Tono wat remake. Best yg dlu kot..heheh

      Delete
    4. owh tau crite ni...tp x tgk hbis...ada ditygkn kt tv1 @ tv2 dulu..heroin dia yg blakon jd atom dlm soda n ice tea...yg hero hensem tp x tau spa...he3...

      Delete
    5. nak cri crita nie..tp xjmp2...spa2 ad x link die?

      Delete
  33. Salam akak..akak tgk tk cite thai yg pasal 2 adik beradik laki dan 2 adik brdik pompuan yg tggl brjiran?yg abg dan kakak ni masing2 dibenci by the parents, si adik pulak dimanjakan.. Yg si abang suka si akak ni, yg adik laki ni mcm buat tk elok kt adik pompuan ni mcm mengandungkan dia..tk ingt la cite ni tajuk Ape..akak tau tk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, sorry. kak sara x sure plak psl citer ni...huhu

      Delete
    2. Klu x silap sy tjuk dye path of life..yg kakak dia nama ta n adk dye pha kn??x sure sgt..tp sy tau cter 2..

      Delete
  34. salam sis.....pernah tgok x cite raeng pratana,..best jgak yg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum. tapi itu citer lama, kan. Tik berlakon...=)

      Delete
  35. Salam kak sara, biasa akak tgk kat mana citer thai ni ? Ada link dia x ? Dh puas cari tp x jumpa2 :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sara tgk kt youtube sbnrnye. selalunya just search tajuk je.

      Delete
  36. love chain or kae kor mee tur... klu xsalah la... saya suka citer A Crazy Little Thing Called Love...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sara pun suke! comel n sweet sgt citer tu.=)

      Delete
  37. dah try cek d youtube tp tak jumpa sawan biang full.

    ReplyDelete
  38. rasanya channel yg selalu kak sara tgk tu, dah xde kut...huhu. nanti kak sara try cari kalau2 ada kat website mana2.

    ReplyDelete
  39. Salam. Kak sara, pernah x tgk drama thai ni. Tajuk sy lupa. Sy x ingat kt tv2 atau tv3. Tp yg pasti ditayang pagi. Dlm pukul 9.30am.
    Kisah hero ngn heroin kerja dkt stesen penyiaran radio. Selalu gaduh. Dorg suka sama lain, tp ego nk mengaku. Tggl 1 apartment, rumah berhadapan. Dorg 1 sekolah dlu. Kt sekolah dulu si hero ni suka buli si heroin. Then, kerja plk 1 tempat. Sy nk tengok ending dia. Terlepas hari tu. Tolonggg! Waaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Alaaa, kak sara tak sure. Tahu tak nama pelakonnya? huhu

      Delete
    2. kalau tak silap, tu citer rebound to love..pelakon tu nama pong nawat..kalau cari kat youtube, ada je eng sub

      Delete
  40. wahh.ramai btoi yg minat lakorn..
    xsangka rupanya ramai satu kapal..yeayy!!
    akak..nt buat laa satu entri kte borak lakorn..boleh share lakorn ape yg best skg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn? ramai rupanya yang minat lakorn. insyaAllah, lepas dah siap manuskrip, kak sara buat entri pasal lakorn. kak sara nak share pasal lakorn2 yg dah tgk dan tgh tgk tapi x sempat review. =)

      Delete
  41. salam semua peminat lakorn.just nk share,if dh tau xpe...u all boleh download lakorn ngan subtitles kat jasmin's lakorn blog. cari je kat google, kuar la dia. kat blog ni, dia compile lakorn yg kat youtube tu jadi full episode. ada banyak lakorn yg boleh di download..sawan biang pn ada..cuma kualiti peicture tu depends la tapi still ok untuk ditonton..

    ReplyDelete
  42. salam semua peminat lakorn. just nak share info..u all boleh download lakorn kat jasmin's lakorn blog..search je kat google...kalau kat youtube, stp 1 ep. dia split byk bahagian tp kat blog ni dia dh compile stp episode...ada bayk cite kat blog ni, sawan biang pn ada...kualiti video tu depends la tp still ok untuk ditonton...have fun k.

    ReplyDelete
  43. salam semua peminat lakorn..just nk share, u all boleh download lakorn kat jasmin's lakorn blog..search je kat google kuar la...ada bayk lakorn kat blog ni, sawan biang pn ad..dia compile lakorn yg ada subtitle kat youtube jadi full episodes..cite lama, cite baru semua ada...cuma kualiti video tu depends la tp still ok untuk ditonton...bagi yg minat tu asal boleh tgk pn jadi la, ye tak??...hehe...so cepat2 search blog tu n have fun watching k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss!!! betul tu. saya ada gak cari kat situ, thanks sharing, dear. =)

      Delete
  44. Yah Leum Chan pn best gak cite dia..pelakon dia tik dgn ann

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu citer lama kan? bukan yg 'For me not', right?

      Delete
    2. aah..'forget me not'..xde la lama sgt..haha..citer tu baru keluar last year

      Delete
  45. Ruk tur tuk wan(love u everyday)……aom dan theradeeth ...best sgt...sweet sgt depa dua

    ReplyDelete
  46. Ruk tur tuk wan(love u everyday)...aom dan theradeeth blkon...best sgt...mesti tgok

    ReplyDelete
  47. Ruk tur tuk wan(love u everyday)...aom dan theradeeth blkon...best sgt...mesti tgok

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mmg one of my favourite!!! ken sweet sgt!!! =)

      Delete
  48. Wah...satu kapala semua ni...hehhe...tgoklah weewa wah won plak yer....sis confirm ketawa tak berhenti tgk citer tu...a.k.a HUSTLED WEDDING...

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's ken and chompoo, right? hehe

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  49. saya pon minat cerita siam jgak...huhu sebbaik jumpa satu kpl.....hehhe..saya nak suggest cerita matjurat see nam pueng..cerita tu memang DAEBAK giler...hehehhe..lepas saya tgok sawan biang teros saya cari cerita lain yng ken Theradeej berlkon..pastu saya tergerak nak tgok cerita ni a.k.a SWEET DEATH...wah..mmg best giler..mesti tengok punya...cerite ni ada kat youtube..full ep with HD dan ENGSUB lagi...cerita ni pun baru main tahun lepas..heheh..memang best tak kalah ngan sawan biang...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, peminat lakorn gak! yes, tahu lakorn tu. tp belum tgk. maybe lps ni boleh tgk. =)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  50. saya pon minat cerita siam jgak...huhu sebbaik jumpa satu kpl.....hehhe..saya nak suggest cerita matjurat see nam pueng..cerita tu memang DAEBAK giler...hehehhe..lepas saya tgok sawan biang teros saya cari cerita lain yng ken Theradeej berlkon..pastu saya tergerak nak tgok cerita ni a.k.a SWEET DEATH...wah..mmg best giler..mesti tengok punya...cerite ni ada kat youtube..full ep with HD dan ENGSUB lagi...cerita ni pun baru main tahun lepas..heheh..memang best tak kalah ngan sawan biang...huhuhu...

    ReplyDelete
  51. I pn minat gilerrr cite siam ni..dh lama caru link drama siam. Yg i pnah tgk,
    1.The Princess - tik n aom
    2.love lock - captain n pin
    3.love chain- oil n aum
    4.soda n ice tea- tuk n pun
    5.jealousy-aum...
    6.Mae ai ser aun-woranuch...
    7.The searching heart-
    8.roy leh sane rae- tik n aom

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pernah tengok 1,2,4 dan 8...hehehe kebanyakannya dulu banyak citer aom phiyada dan best2 pulak tu huhuhu...tik dan aom memang pasangan yang terbest giler heheheh

      Delete
  52. salam..kak sara..sy teringin nk tgk citer thai y romantic cmedy.leh tlg bg tau x tjuk ape...kkk

    ReplyDelete
  53. salam..sy teringin tgk drama thai y romantic cmedy punya..;eh x tlg bg tjuk drama y best2x..pleaseeeeeee..lakorn DAEBAK!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok ler ab ruk online a.k.a secret love online..memang best citer ni baru lagi...ujung tahun lepas..maybe because pelakon dia yng cute dan handsome.Pastu boleh bawa watak comel.So memang romentik comedy la..huhu..Citer ni hot juga kat siam (berdasarkan apa yang saya subscribe dekat utube for THAI TV3 CHANNEL)..tengoklah..tak rugi punya...huhu...untk de latest punya citer boleh tengok mafia luerd mungkorn (ananda dan kimmy kimberly)..baru main saja march nie...tapi dah ada kat utube dengan engsub...die ada 5 series..so yang nie yang first punye..best sangat..cer tengok dulu...belom tengok belom tahu...kalau nak link saya boleh tolong bagi tau...ok...

      Delete
    2. Wasalam...saya bukan kak sara..tapi saya ni peminat lakorn tegar dri sek rendah lagi..saya boleh share citer yang romentik comedy punya..memang best arr..
      1. Punyachon Kon Krua ( Mark Prin and Kimmy Kimberly)
      2. Ab Ruk online (Anne Thong and Peter Corp )
      3. Weewa Wah Woon (Ken Theeradej and Chompoo Araya )
      4. Dao Kien Duen (Ken Phuphom and Namtarn Pichukkana)
      5. Sarm Noom Nuer Thong ( 3 hero dan 3 heroin)
      6. Ton Rak Rim Tua (Mark Prin and Kimmy Kimberly)
      7. Oum Ruk (Ken Theeradej and Anne Thong)
      8. Anko kon Ruk Strawberry ( Ken Theeradej and Chompoo Araya)
      9.Mafia Luerd Mungkorn (Suer)..(Kimmy Kimberly and Ananda Everingham)
      hehehe..ni saja yang saya tahu..mungkin ada yang saya dh tengok tapi tak persan romentic comedy ke apa...sebab thailand banyak buat slap and kiss punya type drama..ahah...lupa..saya ingat nak suggest majuraat see nam pueng.Citer ni ada jugaklah lawaknya tapi lebih kepada macam sawan biang atau genre slap and kiss..best sesangat...lelaki ni kaya dan handsome,owner kepda tea plantation kat chiang rai kawin dengan seorang gadis bangkok yang dianggapnya gold digger woman.Dia buat banyak benda jahat kat isteri dia dan akhirnya dia yang jatuh cinta pada isteri dia.Flow citer die best.Just saya nak bagitahu..hehhehe..kawan saya yang tak pernah tengok lakorn atau drama thai ni bila dia tengok citer ni terus dia suka sampai dia cakap "giler best sangat!!"
      Untuk yang ke 9 tu citer mafia tu baru lagi..baru main march 2015 nie..actually citer die tak romantic sangat cuma first hero-heroin jumpa tu best dan biasalah kalau citer mafia ni ada lawan-lawanlah..huhu dan pelakon dia NARAK MAK!!..comel sesangat..dan gerenti walaupun tak romentik comedy semua tapi DAEBAK sangat!!
      Dan lagi satu tajuk dia semua saya bagi in thai..huhu senang nak search kat utube..setakat ni semua tu ada di utube..hehehhe...setakat tu saja citer yang saya tahu..ok..selamat menonton..huhuhu..SAWATDEE KA... :)

      Delete
    3. tq, dear. tolong jawabkan. =)

      Delete
    4. hi Miss Khun_Anya....sy suke list awk..majoriti lakorn dlm list tu sy dh tgk..mmg best...sweet n funny...1,2,4,5,6..suke sgt2..hik3...

      Delete
    5. Haah best kan..alamtnya semua genrelah saya suka...heheheh

      Delete
    6. tp bg sy,lakorn paling best dr genre romantic comedy..x sakit ati sgt mcm melodrama yg slalu slap kiss n org jahat terlampau mcm sinetron..hik3...

      Delete
  54. salam...sape2x ade nk kongsi tjuk drama thai y rmentic cmrdy punya...tlg nyer.!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...saya bukan kak sara..tapi saya ni peminat lakorn tegar dri sek renda lagi..saya boleh share citer yang romentik comedy punya..memang best arr..
      1. Punyachon Kon Krua ( Mark Prin and Kimmy Kimberly)
      2. Ab Ruk online (Anne Thong and Peter Corp )
      3. Weewa Wah Woon (Ken Theeradej and Chompoo Araya )
      4. Dao Kien Duen (Ken Phuphom and Namtanr Pichukkana)
      5. Sarm Noom Nuer Thong ( 3 hero dan 3 heroin)
      6. Ton Rak Rim Tua (Mark Prin and Kimmy Kimberly)
      7. Oum Ruk (Ken Theeradej and Anne Thong)
      8. Anko kon Ruk Strawberry ( Ken Theeradej and Chompoo Araya)
      9.Mafia Luerd Mungkorn (Suer)..(Kimmy Kimberly and Ananda Everingham)
      hehehe..ni saja yang saya tahu..mungkin ada yang saya dh tengok tapi tak persan romentic comedy ke apa...sebab thailand banyak buat slap and kiss punya type drama..ahah...lupa..saya ingat nak suggest majuraat see nam pueng.Citer ni ada jugaklah lawaknya tapi lebih kepada macam sawan biang atau genre slap and kiss..best sesangat...lelaki ni kaya dan handsome,owner kepda tea plantation kat chiang rai kawin dengan seorang gadis bangkok yang dianggapnya gold digger woman.Dia buat banyak benda jahat kat isteri dia dan akhirnya dia yang jatuh cinta pada isteri dia.Flow citer die best.Just saya nak bagitahu..hehhehe..kawan saya yang tak pernah tengok lakorn atau drama thai ni bila dia tengok citer ni terus dia suka sampai dia cakap "giler best sangat"
      Untuk yang ke 9 tu citer mafia tu baru lagi..baru main march 2015 nie..actually citer die tak romantic sangat cuma first hero-heroin jumpa tu best dan biasalah kalau citer mafia ni ada lawan-lawanlah..huhu dan pelakon dia NARAK MAK!!..comel sesangat..
      Dan lagi satu tajuk dia semua saya bagi in thai..huhu senang nak search kat utube..setakat ni semua tu ada di utube..hehehhe...setakat tu saja citer yang saya tahu..ok..selamat menonton..huhuhu..SAWATDEE KA... :)

      Delete
  55. salam kak.tolg lah bg drama lakorn y kelakar ...k

    ReplyDelete
  56. salam akak.bg tau drama lakorn yg kelakar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...saya bukan kak sara..tapi saya ni peminat lakorn tegar dri sek rendah lagi..saya boleh share citer yang romentik comedy punya..memang best arr..
      1. Punyachon Kon Krua ( Mark Prin and Kimmy Kimberly)
      2. Ab Ruk online (Anne Thong and Peter Corp )
      3. Weewa Wah Woon (Ken Theeradej and Chompoo Araya )
      4. Dao Kien Duen (Ken Phuphom and Namtarn Pichukkana)
      5. Sarm Noom Nuer Thong ( 3 hero dan 3 heroin)
      6. Ton Rak Rim Tua (Mark Prin and Kimmy Kimberly)
      7. Oum Ruk (Ken Theeradej and Anne Thong)
      8. Anko kon Ruk Strawberry ( Ken Theeradej and Chompoo Araya)
      9.Mafia Luerd Mungkorn (Suer)..(Kimmy Kimberly and Ananda Everingham)
      hehehe..ni saja yang saya tahu..mungkin ada yang saya dh tengok tapi tak persan romentic comedy ke apa...sebab thailand banyak buat slap and kiss punya type drama..ahah...lupa..saya ingat nak suggest majuraat see nam pueng.Citer ni ada jugaklah lawaknya tapi lebih kepada macam sawan biang atau genre slap and kiss..best sesangat...lelaki ni kaya dan handsome,owner kepda tea plantation kat chiang rai kawin dengan seorang gadis bangkok yang dianggapnya gold digger woman.Dia buat banyak benda jahat kat isteri dia dan akhirnya dia yang jatuh cinta pada isteri dia.Flow citer die best.Just saya nak bagitahu..hehhehe..kawan saya yang tak pernah tengok lakorn atau drama thai ni bila dia tengok citer ni terus dia suka sampai dia cakap "giler best sangat!!"
      Untuk yang ke 9 tu citer mafia tu baru lagi..baru main march 2015 nie..actually citer die tak romantic sangat cuma first hero-heroin jumpa tu best dan biasalah kalau citer mafia ni ada lawan-lawanlah..huhu dan pelakon dia NARAK MAK!!..comel sesangat..dan gerenti walaupun tak romentik comedy semua tapi DAEBAK sangat!!
      Dan lagi satu tajuk dia semua saya bagi in thai..huhu senang nak search kat utube..setakat ni semua tu ada di utube..hehehhe...setakat tu saja citer yang saya tahu..ok..selamat menonton..huhuhu..SAWATDEE KA... :)

      Delete
    2. Ruk tong oom or embrace love. Klaka and sweet. Lkonan matt and grate. Jgn tgok org baru je. Hehehe. Matt and Grate ni antara plakon yg sgt brbakat, tp kurang dpt prhatian dkat malaysia. Org kate Kim pelapis Ann, tp bg sy, Matt yg pelapis Ann. Hehhee

      Delete
    3. hi anonymous..sy dh tgk ruk tong oom tu..tp sy sempat tgk 3-4 episod akhir je sbb bile nk tgk blik dr mule kt utube dh kne delete..sedih....sy setuju ngan awk..walaupon sy minat MarKim tp sy minat jugak GreatMatt...dorg ni koojin yg serasi dlm lakonan..citer ni mmg sweet giler...rugi sape x tgk...

      Delete
    4. Ohw. Yeke. Ssh nk cari skrg sbb banyak kene delete. Yang awl2 la best. Detail betul dorg sampaikan mcm mn sahabat baik boleh bertukar jd kekasih then suami isteri. Mmg logik betul perasaan yg dorg ada antara satu sama ln tu. Haha. Jiwa karat betul ayt sy. Tp tu la, lakorn ni mmg trkesan kt jiwa. Kih3. Tengok la this love i'll arrange. Terbaik la lakonan Matt. Confirm xtress tgok :-)

      Delete
    5. Haah..matt memang bagus..saya suka dia dengn kimberly...hahah dua2 bagus actually..cer tgok Phan Rai Phan Ruk aka plan evil love devil sekrg ni ada kat utube ngan engsub...serious lawak sngt..mat berlakon dengan film rataporn..best...sekarang saya nak tunggu dia dengan boy fai lang fai dengan great jugak bride to be..mungkin ujng tahun ni keluar citer dia rasanya..hahah..tahun ni saja citer matt banyak sngt..asanya producers baru tahu yng matt ni sngt bagus..skrng ni tgh shoot tiga citer yg the latest dengan chahkrit yamman (veteran actor)..tapi lupe tajuk ape.. :))

      Delete
    6. sy ni jenis suke skip2...mse jumpe ruk tong oom tu sy tgk part2 last dlu..bile abes tgk rse best sgt..so ingtkn nk tgk dr awl blik..tp sbb byk sgt lakorn sy duk follow,sy lupe nk tgk..bile ingt blik n nk tgk blik,dh xde dh..sedih..huhuhuhu..mmg terkesan sbb kisah dia sgt beri teladan n suke dorg sbb relationship dorg dlm citer ni nmpk real n matang...matt cute giler2 wat rmbut pendek cmtu...sy paling suke tgk great senyum...manis sgt2..melting kejap...hahaha

      phan rai phan ruk pon sy ade tgk sket sblom ni tp x sempat abes lg..sy tgk yg latest2 dlu sbb takut utube delete cept..nnti nk tunggu kne sub blik,makan masa...hahahaha..sy ade follow insta matt,mmg thun ni byk lakorn dia...tp sy dok tunggu dia ngan great punyer lakorn jer, bride to be tu..hik3..memilih betol sy ni kn? nk tgk koojin feveret jer...

      Delete
  57. Wow. Ramai rupanye peminat Thai lakorn �� sy pun peminat Thai lakorn jgk. Paling minat Weir, Min and Mai. ✌️

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..samalah..tambah2 weir ngan mai dalam roy ley sanae luang..huhu best dangeram pun ada bila first tengok citer tu...weir jadi jahat kat mai..heheehe..tapi last2 sweet jgak...

      Delete
    2. hahaha..samalah..tambah2 weir ngan mai dalam roy ley sanae luang..huhu best dangeram pun ada bila first tengok citer tu...weir jadi jahat kat mai..heheehe..tapi last2 sweet jgak...

      Delete
    3. Weir rasanya hero paling macho. manly giler...hehe. first suka tgk dia dgn Pinky dalam The Love Rotation. bila dia jd sweet, dia akan nmpk sweet sgt! =)

      Delete
    4. haah..weir sukollawat..hot thai actor...hehehe

      Delete
    5. maybe boleh tgk citer 'lah ruk suk kop fah'...weir ngan min

      Delete
  58. Akak sye nk tnye....ade x cite so sanaeha...yg lakonan aum n oil
    dlm eng sub

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa, itu citer yang lama giler. pernah tayang kt TV3, kn? kak sara x sure. pernah cari kat youtube?

      Delete
  59. Salam sara, sy tgah cari satu cite ni yg pnh tyang kt tv3..ttg 2 org kwn baik yg berjiran dan keje d tmpat yg sama, stesyen radio. Masing2 ada kekasih tp lastly dorang ngaku dorang dh jatuh cinta..klu tau tajuk dia bgtau ye...tringin nk tgk balik..thanks

    ReplyDelete
  60. ASSALAMUALAIKUM..
    salam perkenalan kak sara n kwn2 disini..sy ni bru lg minat lakorn..asalnya sy ni layan kdrama n x tau cmner bleh terjebak plak kt lakorn ni..sy addicted sgt2 kt Mark Prin..lakorn len pon sy de tgk..hihihi..tp kalo lakorn tu de p'Mark, confirm sy layan sbb bg sy lakonan p'mark ni berkesan di hati sy..sy akan senyum sorg2 smpai ke telinga bila tgk lakorn dia..feveret sy Ton Rak Rim Rau...skang ni sy tgh tunggu Pobruk eng sub complete plak..susahnyer nk dptkn lakorn2 yg latest complete engsub..kalo kdrama tu,laju jer...yg buat lg geram tu sbb abruk online yg lg bru pon dh full engsub tp pobruk x settle2 lg..eh,luah perasaan plak..huhu..kalo de sesape tau kt mne sy bleh dptkn pobruk full engsub,mohon gtau ye..thanks in advance..

    satu lg,de sesape bleh tlg bgtau sy tajuk satu lakorn lme ni..sy tgk kt tv mse zmn skola dlu..dh x ingt sgt tp yg pasti citer dia pasal satu kapel yg bercinta dlm kelahiran lepas pastu dorg kne aniaya pastu diikat bersme n dibunuh,dibuang dlm sungai x silap..pastu,bile lahir semula,dorg mule2 x recognize each other tp slalu dpt bygn or mimpi psl mse silap dorg n dorg pon de feeling kt each other smpai la dorg lalui tragedi yg sme...kne gari tgn n buang kt sungai..mse tu dorg ingt blik kisah cinta dorg..kalo x silap sy,cmtu la jln citer dier...ade spe2 tau tajuk dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada satu lg lakorn sy tunggu full engsub, Kularb Rai Kong Nai Tawan...please!!!sape2 tlg sy...dh berbuln cari n tunggu eng subnyer..

      Delete
    2. Kalau x silap Roy Ruk Roy Adeed (love lock) yg belakon cita 2 heroin soda and ice tea.

      Delete
    3. awak atafuhinata...kularb rai kong nai tawan tu citer dari ch7 kan??..setahu sayalah..citer ch7 ni memang copyright die ketat sket..sebabtulah banyak citer ch3 kat utube..even ch3 yg ltk sendiri...cer cari kat jasmin lakorn blog..

      Delete
    4. Anonymous..tq sbb jwb..so betol la hero lakorn tu tik ye? sbb sy ingtkn dia tp x pasti,so bile awk jwb ni mknenye betoi la ingtn sy..hik3..tp sygnyer,lakorn tu xde kt utube kn? rindu nk tgk blik citer tu...

      Miss Khun_Anya.. time kaseh awk, bg detail..tp jasmin lakorn tu xleh tgk on9 erk? kne download dlu kn? sy ni dh jd kemaruk lakorn...cube try layan balik kdrama tp xde mood dh..kalo lakorn tu,senyum lebar sorg2..suke sgt..tp tu la,dh syok2 layan lakorn, susah plak nk dptkn sumber lakorn yg de eng sub full...aigoo..kempunan tunggu pobruk ni..ari2 dgr lagu ost dia yg mark prin nyanyi tu...

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. Try tgok cter ruk nee jae jud hai..klaka gler2 nk mati. Tgok cter tu msti nk tau spe yg buat cter tu. Trlalu klka.. search je kt googel, this love i'll arrange. Nti awk akn discover stu lg blog drama thai yg ad eng sub :-)

      Delete
    7. tq anonymous for da suggestion..nnti sy try tgk..td dh pi cari tajuk tu n jumpe blog tu..heroin citer tu matt peranee kan? salah satu heroin feveret sy tu tp kalo dia berlakon ngan koo jin dia,great warintorn...mesti lg best....hehehehe..

      Delete
    8. Yup..ctu ad cter yang awk nk jugak. Kularb rai kong nai tawan. Xnk bg link sini, nti blog tu kne del xpsal2..kesian subber. Hehe

      Delete
    9. xpe..sy fhm..dpt hint tu pon sy dh berterima kasih sgt2..tq awk...hehehe

      Delete
  61. Susahnya nk tgk drama thai y pnh hot dulu y ada eng sub... kdg2 pyh nk cr kt utube... ade x dijual vcd nya..klu ada mmg nk beli...

    ReplyDelete
  62. salam kak sara...
    saya saja nak berkongsi tentang lakorn ni...
    saya perasan byak lakorn yg di state kat blog ni kebanyakannya dri channel TV3(thai)..
    tp sya ad jugak tgok lakorn dri channel lain = tv7 (thai)

    dri gandingan weir sukollawat dan min Pechaya
    1. pin anong
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLcZvp_YcYWoP9ZvI0je8VAnqwjZBgtwDL
    2. lah ruk sut kop fah
    http://www.dailymotion.com/playlist/x3dc4p_ninjakkn_la-ruk-sut-kop-fah-english-subbed-by-ninjakkn/1#video=x28orv2

    dua-dua berbeza tp seronok.. lakonan yg mantap dan comelll.. hehehe
    lakorn ke-2 patutnya ad kat youtube tp kne block , so dailymotion antara tempat yg boleh dicari

    lagi dri gandingan bie sukrit dan noona neungthida
    1. khu kam
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLL2dgKFSnU2clytzmCJ_MP-KCi0S1q6AJ

    best citernya ... sejarah kot .. rsenye citer ni pon ada moviie lakonan nadech dgn tak thu.. tp tgok mcam tak seseronk lakornnya... lagii feel... sedih kat ending nya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..sapa tau cerita thai yang heroin ni diupah oleh mak/nenek hero ni untk lahirkan zuriat..?diorg berjumpa kat pulau cinta xsilap.

      Delete
  63. Kak sara tgok la Lom Sorn Ruk. Nadech and Taew. Terbaik!!! Rating tnggi top 3 tau setakat tengah tahun 2015 ni dlm kalangan lakorn di ch3. Fun Feung or Day Dream pon best. Cool and sweet. Dj Push sgt hensem!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi anonymous...sy tumpang komen boleh? hehehe..sy setuju ngan awk..fun fueng tu mmg best sgt2..sweet...bru lepas tgk...dj push mmg ensem giler..ade iras2 pelakon taiwan...aaron yan,bekas kumpulan fahrenheit...ade satu lagi lakorn dj push yg best..dia berlakon ngan vill,heroin soot sai pan...tajuk lakorn tu leh nangfah..pon kiut jugak lakorn tu..

      Delete
  64. mcmana kak pommy boleh start dgn lakorn pun tak tahu. tapi masa search full house sekali ada versi thailand. terus tengok.. alamak lagi best dari ver. asal. lepas tu terus search kat viki .. terlekat tengok ngan asoke tahun 2008. best..repat ulang tengok.
    lepas tu start search mcm2 series yg ada. masa kat phuket ada local ni tegur sebab saya asyik layan lakorn. dia ada bagi link tapi takde sub tittle. latest drama. thanx sebab banyak info tajuk :)

    ReplyDelete
  65. Assalamualaikum kak sara...sy dtg lg..seronok bace komen2 kt sini..sebelom terjebak secare serius ngan lakorn,bile sy bce review n komen kt sini, sy mcm blur2 sket..tp lepas dh berbuln2 ni,bce balik komen2 kt cni,majoriti lakorn yg mention kt sini sy dh tgk..tp sgt2 susah nk dpt eng sub..utk lakorn yg terkini dan pelakonnye terkenal,mmg de harapan nk tgk dgn eng sub tp utube slalu cept2 delete..sabo jela...

    baru2 ni sy dh jumpe remake utk Roy Ruk Roy Adeed..dorg tukar tajuk jadi Buang Wan Wan...tp sygnyer xde spe nk tlg subkn remake ni...heroin lame dia,Pin Kejmanee pon ade berlakon dlm remake ni..n heroin utk remake ni heroin sama dalam citer fun fueng..Jui Warattaya...

    satu lagi, Roy Leh Sanae Rai lakonan tik ngan aom pon dh de remake..bru kuar ngan tajuk sme n hero dia dj push...

    skang ni sy tgh follow series Mafia Luerd Mungkorn...series ni mmg best sbb hero dia semua power2..paling suke Tik Jesadaporn ngan Ken Theeradeth...Janie ngan Cherry pon ade...tp x bpe nk feeling tgk Kimberley berlakon ngan Ananda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..samalah saya pun seronok jugak baca komen kat sini..last saya tgok citer siam waktu darjah 6 dulu..then after 10 years,blog ni yg bawak saya tgok citer siam balik..hahaha

      haah kan..samalah saya pun sekarang tgh layan mafia luerd mungkorn,neung nai suang2015,ngan ka badin sedih macam iljimae jugak arrr.Even takder engsub pun saya boleh faham jugak.Senangnya ja nak faham sebenarnya hehehe..yup..yang MLM tik tu best sangat!! suka tengok Tik flirt dengan Mew.Yang part ken ngan cherry tu sedih jugaklar..tak silap saya baca dekat asianfuse aritu diorang cakap yang part krating ni climax so,tu yng dia ada campur Part HONG (Jannie dan Boy) ...sbnrnya tak sbar nak tgok MLM part 4 (taew ngan Andrew).ost dia dah keluar.It look funny LOL!! Tapi sedih jugak bila KRATING dah nak abih..Bila lagi nak jumpa ken theeradeth berlakon lagi...HAHAHHA!!

      Haah!!yang roy leh sanae rai tu pun tgok jugak..heroin dia new lagitu..Lily Pantila nama dia..oklarr tgok acting dia....

      Delete
    2. sy rse awk ni mesti lebih kurg sebaya sy jer..sbb sy pon layan citer siam ni mase sy skolah rendah dlu...tp sy mule layan citer siam awal thun ni..sbb sy mcm dh bosan ngan kdrama..mse nk cri info psl lakorn,bru sy terjumpe blog ni..asalnya sy mule tgk series 4 Huajai Haeng Khun Khao..dr ctu sy start layan lakorn2 lain...

      ka badin sy x sempat tgk lg...untung la awk bleh fhm..sy ade jugak try tgk tanpe sub tp mmg stress sbb x dpt tangkap ape dorg ckp...hehehe..citarasa awk sme ngan sy..sy pon ske sgt part tik sbb dia ngan mew sgt2 sweet...lembut jer..cute couple..sy perasan jugak yg part ken ngan cherry tu ade masuk sket part awl tik n mse last2 part tik tu pon mcm de gtaw yg ayh hong (janie) tu mati kn? pastu boy pon ade muncul mse cherry teringt cmne dia kne tembak...mmg part ken ni paling complicated..

      awk pon slalu refer asianfuse ye? sy pon slalu refer kt ctu bile nk dptkn info lakorn..mmg terbaik asianfuse ni..lengkap detail2 dia..hik3...sy x penah tgk lakorn lame andrew tp dr awal series ni mmg sy ske tgk keletah dia..sempoi...xleh imagine cmne teaw berlakon ngan dia nnti..mesti part dorg byk gile2 n lawak...

      yerp..lily tu nmpk mcm ok je acting dia..sy suke tgk awek club yg senior ngan junior dok gaduh tu..depa tu lawak la..hahaha..dj push maintain ensem...sakit pipi sy asyik tersenyum tgk dia...hehehehe

      Delete
    3. Salam..awak atafuhinata..saya yg anonymous kat atas tu..heheeh saya baru buat google account..haah saaya baru je masuk angka dua..dah tua gamaknya..ehehe..haah sama..cerita korea sekarg ni mesti lelaki tu kaya perempuan tu miskin...then laki tu akan wat ape jer nak kat perempuan tu even fight sekalipon..hahaha..sblom saya jumpa blog ni saya tertengok citer bankok trafic love story dulu..then saya trminat pulak kat hero dia..then saya carilah citer apa lagi hero dia ( ken Theeeradeth ) berlakon..tuptup..dia ada berlakon engan aom phiyada..saya igt lagi waktu darjah dua dulu citer aom banyak sgt..The princess,Kap pandin,The twins pastu waktu drjah enam last saya tgok citer siam pun citer aom phiyada..HUA JAI CHOCOLATE..thats why lah saya trus tengok citer aom dengan ken theeradeth..first tu ruk tur tuk wan..start dari tu terus saya minat ken..dia sweet sgt..then terjebak dengan citer kedua dia dengan aom..SONG RAO NIRUNDON..tapi ending dia sedih sket..so..terus saya diam kejap...

      kemudian saya search kat google cerita thailand di tv3..hahaah..tgok2 keluar blog ni..sayaa pun bacalah semua threads dlm ni..saya first cari cerita ken dulu..hahahah..first love lah katakan..then tgok SAWAN BIANG..seriously!!!..geram sedih semua ada..then saya cri lagi citer ken..hampir kesemua cter ken saya tgok..hahahaha..he's such a great actor right?? ^_^

      haah..saya bolehlah faham bahasa siam.Sekarang saya download citer siam takder sub pon oklarr..banyak jugaklarr koleksi citer siam kat dlm laptop saya..(macam nak kena beli hard disk lain jak)..haah..betul3 part hong tu masuk sket..macam..wah hebat..macam mana diorang kaitkan semua citerkan???...

      pasal refer asianfuse tu..yup..hampir hari2 sya bukak..saya jadi member sekali..heheeh..senang..semua yg baru ke lama ke puny lakorn ada..kalau nak tahu lakorn tu best ke tak saya selalu refer komen diorang kat situ...so bolehlah saya tgok guane..hehehe..

      tapi sebennya banyak citer siam yg dulu2 best..sekrg ni diorang bayak wat remake..even Mark Prin ada cakap kalau boleh buat remake sawan biang dia nak jadi kawee dalam tu dengan kim jadi kimberly..so kalau jadi remake tu maksudnya sawan biang ni reake yg keempatlah nampakna...ahahahah..

      ^_^..Love Thailakorn

      Delete
    4. Ikara Anis,akhirnya sy x perlu panggil awk anonymous lg...hik3..wah! sy kagum ngan awk sbb knowledge awk psl lakorn mmg sgt detail..sy cume ingt mse skolah rendah sy tgk Soda n Ice Tea, Roy Ruk Roy Adeed ngan Mae Ai Ser Aun...mse zaman skola dlu,filipine ngan telenovela pon dok layan kn...movie hindustan pon ngan drama hongkong n taiwan pon mmg best mse tu...then naik sinetron..

      serius ckp,sinetron boring bg sy so beralih ke kdrama..sy x layan tv sgt,dh layan drama dlm internet jer..tp kdrama pon dh jd boring..sy muak ngan kisah cinta 4 segi dan sindrom hero kedua..hahaha...sy dok belek2 utube jumpe plak lakorn,cube layan n jatuh cinta...psl Ken Theeradeth tu,sy stuju ngan awk...dia mmg actor yg hebat n sweet..sy x byk tgk citer dia tp slalunyer bile terjumpe lakorn dia,mmg feeling berbunga2 dlm hati...sweet sgt2 dia ni..sy ade tgk dia dlm Sawan Biang, Majurat See Nampueng n beberapa lakorn dia ngan Anne Thong...mmg puas hati...

      memula sy minat Mark Prin,sy tgk idola dia Ken..sy tgk biase jer,tp bile dh follow lakorn2 Ken ni sy fhm knape Mark jadikn dia idola..huhuhu...x sia2 sy refer asianfuse...tp awk sgt beruntung sbb dh lme layan lakorn,awk bleh fhm tanpe sub..sy plak hanya bleh bergantung dgn sub,kalo tgk yg raw,sy jd give up..mcm sawan biang pon sy x jumpe yg eng sub complete..sy dpt tgk separuh jer yg bersub...

      macam series Mafia Luerd Mungkorn ni pon sy follow sbb ade Ken ngan Tik...memule nmpk mendap sbb sy rse Kim ngan Ananda tu mcm awkward couple..then,masuk part Tik ngan Mew, bru la best n sweet...pasal Mark Prin nk berlakon dlm remake Sawan Biang tu mmg sy ade bce, teruja rasenyer..huhuhu...kalo dia berlakon ngan Kim,ade harapan la sy nk tgk yg ade sub...sbb peminat Kim ni sgt rajin sub lakorn dia...tp kalo Mark ngan org len,x merase la nk dpt tgk cept...mcm kes PobRuk...smpai skang sy mengharap kalo2 ade yg sudi subkn...sy ni byk tgk kt utube jer,direct tros dpt tgk...kalo mcm dlm blog ke link pape ke,susah sket sy nk percaya..takut virus n malas nk kelek2 sgt...hehehe...

      anyway,seronok dpt sembang n kongsi info ngan awk Ikara Anis...byk info bru sy dpt dr awk...hehehe..glad i found u...

      Delete
    5. Hahahah..first of all GLAD TO FOUND U tuuu!!!...Dari cara awak citer ni memang nampak sgt awak suka giler dkat Mark kan??..hehekk..saya biasa2 saja..faham bolehlah..tapi membaca tulisan dia..hurmm...then,saya bercadng hendak belajar bahasa siam plak..boleh ambik sebagai kos tambahan kat U ni..heheeh..belajar apa yg diorang tulisplak..lagi senng kannn..

      tulah saya selalu download semua citer yg saya suka..takot2 nnti diorang padam kat utube tak boleh tgok dah...dulu sebnrnya ada satu channel utube yg selalu sub citer yg best2..dan ramai org kata kalau citer yg channel ni sub memang citer terbaiklah..nama channel tu WISHBONIKO..tapi dia kena delete dah..sebab copyright kan..

      Susahlah org bukan siam ni nak tgok..hehwhewhew..Takpe2..satu hari nnti adalah org subkan kan??

      ^_^LoveThaiLakorn

      Delete
    6. ooo..awk student lg...dlu mse study pon sy try apply pengajian bahasa tp x lepas..seronok belajar bahasa org sbb dr bhse kite kenal budaya dan identiti dorg...sy mmg 'kipas-susah-mati' p'Mark...hehehe...anyway,gudluck utk awk..study hard,study smart..

      mse zaman gile kepop dlu rajin la sy dok download bagai ni..skang ni malas dh...rajin tengok on9 jer...psl channel2 kt utube tu,sepjg sy layan lakorn ni mmg byk yg sy jumpe..yg ade mention dlm komen2 kt atas pon sy penah jumpe..tp mcm awk ckp la, utube rajin delete...

      sbb tu la sy bersbr menunggu insan berhati baik yg sanggup mengsubkn lakorn2 ni...sy bru jer mention psl x dpt tgk sawan biang complete kn? smlm sy try cari lg, dan tuah sy dpt jumpe yg complete sub...teros sy layan..x tunggu dah..2 hari ni sy cube abeskn 12 ep sawan biang tu...puas ati sy sbb dh fhm full story sawan biang..mmg terbaik citer tu..complete semua feeling..geram,marah,sedih,lawak,sweet,kecewa dan paling penting, happy ending..

      Delete
    7. Hahaha,,akhirnya dapat jugak yer...takpe..satu hari nanti mesti akan ada orang tolong subkan..

      ^_^

      Delete
  66. Same2..sy pon tgh layan MLM.part kim n ananda boring skit kn? Part Tik terbaik ah. Nilai kesetiaan dlm cter tu buat sy nangis sampai bengkak mate2 ni. Mew pandai blakon. Xsabar nk tgok tarm rak kern jai, nampak teaser best!! Krating nampak sgt bravo sbb aof buat sgt detail. Part cherry kene tembak and diselamatkn tu best sgt! Part Andrew nmpak sgt kelaka. Suke tengok Andrew blakon, die blakon mcm xbaca skrip. Natural sgt. Banyak nye cter nak kene tengok. Saya pon tgh lyn RLSR. Tik lg jadi playboynye. Tp dj push tetap hnsem. Kne tengok sape aaron yan tu. Hehehe. Nak tgok sud kaen saen ruk lg, ka badin lg...hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ka badin!!!..suka sgt tengok jamesma..perfect ngan matt..suka sngat!!!

      Delete
  67. yeay!!akhirnya...best jugak sembang kat sini..kalau nak sembang ngan kwn diorang tak tgok lakorn sgt mostly..so sini ada tempat nak tgokkan..haah..tak sbar nak tunggu tarm rak kern jai..citer mew yg baru ngan nadech..best arr MLM..past series MLM Ni ch3 nak wat the cupids plak..hhahah tu lagi dasyat 8 series kott!!..yg dah konfirm ken p ngan pichy namtarn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teaser tarm rak kern jai sgt comel. Comel betul mew..da la pndai nangis. Suke buat hal plak tu. And die nampak sgt kecik bile ngan nadech. Suke tengok nadech ngan heroin yg pndai berlakon. Baru sesuai n mantop. Sbb nadech mmg berbakat

      Delete
    2. Haah..Nadech memg berbakat..dia pandai bawa watak..saya ada baca yg org cakap Nadech ni macam Ken Theeradeth..sgt brbakat!!!...ouh dah keluar teser..hurmm...saya tak perasanplak..tkpe2 saya tkkan terlepas punya..heheheh

      Mew plak memang pandai berlakon..tapi saya lagi suka dia dengan pope..hehehe...diorang tu dah jadi koojin untuk Channel CH3 punya actor..

      ^_^ LoveThaiLakorn

      Delete
    3. ha'ah..betul. orang kate pelakon thai yg pandai main mata, hanya Ken and nadech. Kalau perasan, dorg berlakon ni, pandangan mata pon kita da boleh tau diorg marah, sedih or cmburu. Slalu kagum dngan lirikan mata dua org ni. Sbb tu org kate dorg berbakat, special kt mata tu. Pasal mew, sy ni bukan suke plakon ikut koojin. Kbnyaka koojin, msti sorg sy suke, sorg sy kureng. Suke mew, lkonan pop bosan sikit. Hehhehehe. Paling sukr nadech and margie. Gile2, simple, sempoi n sshai ganding ngan sape2. Xsuke sgt taew. Tp nadech lg better ngan taew. Xsngka betul

      Delete
  68. betol2...kwn sy yg minat kdrama mcm sy dh sebok layan anime ngan english series...kkak sy yg tau sy giler kepop n kdrama pon pelik ngan sy yg tukar selera ke lakorn..hik3...8 series erk?? makin menjadi2 dorg buat series ni...Ken p ngan pichy namtarn mmg sgt2 best dlm Dao Kiang Duen..harap2 dlm series bru nnti pon, kiut miut jugak dorg ni... Ken ni pon senyuman dia manis mcm gula...awk ade tgk movie dia fabulous 30 tu? sweet kn...James Ji awk layan x lakorn dia? sy suke tgk dia dlm Ruk Sudrit ngan Punch...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. haah 8 series kot!!!..ni semua sebab panahan citer SUPABOROOT JUTHATHEP yang ada lima series lakonan (Great,Jamesma,Jamesji,Bomb Taew,Pope Mew) sebab citer ni dapat sambutan giler sangatlah yg diorang buat MLM series plak..hehehe..tak silap saya yang dah confirm utk THE CUPIDS ni (Kenp,Namtarn pichy) , (Prang Kranun,Phet Thakrit) dari bang rajun, dan ada ura2 mengatakan Ken Theeradeth akan berlakon dengan Chompoo Araya plak...hewhewhew..tak tahulah..diorang akan start filming bulan lapan ni.

      Yup!!That's true..kenp ngan namtarn sweet giler....then pasal movie tu confimlah saya tgok...dengan Aum Patcharapa kan??..Aum tu namapak jugak larr dia dah tua..but it's ok..

      Hahahaah..pasal jame ji..mestilah layan..first drama dia saya tgok ialah RUK SUDRIT..dengan punch..Punch tu tua lebih kurang 5-6 tahun dari dia tapi still nmpk cute kan..saya tgok citer RUK SUDRIT tu sebab punch..Saya tgok dia berlakon dalam TADDAO BUSSAYA tu best sgt..dia jadi lelaki..hehehe..citer tu citer pertama dia tau and citer tu citer yg hit tahun 2010..dia berlakon dengan Por Thrissadee..best sgt..pandai giler dia bawak watak lelaki..and that's all..

      ^_^ LovethaiLakorn

      Delete
    3. tu la kan...dorg dh makin rajin buat series...Supaburut Juthathep ni sy ade tgk sket..part great..yg len blom sempat tgk lg..sbb sy penah bce review kate series ni boring sket..tp kalo awk dh ckp sambutan dia power,sy kne try la nnti tgk blik...

      kali pertama sy tgk Ruk Sudrit ni,sy tgk mcm poyo jer..ala2 tutor fren,korean style..tp bile sy layan betoi2, sy tros ske ngan keserasian dorg n citer tu ringan so x stress sgt bile tgk...james ji ni mcm dj push..nmpk sweet ngan nang ek dorg walaupon luar scene..sbb sy kdg2 ske tgk behind the scene..sbb tu lakonan dorg menjadi sbb dorg mmg kiut on and off screen..hik3..ini lakorn first punch yg sy tgk so x bpe kenal sgt tp bile dh abes tgk mmg rse punch ni comei sgt..

      makin byk sy sembang ngan awk,makin byk lakorn awk kenalkn kt sy..makin tamak plak sy nk tgk semua..adoi..hehehehe..awk ngan asianfuse ni dh sme hebat dh..hahahaha..thanks dear ~ <3

      (^_^) v

      Delete
  69. assalam kak sara..tang cerita ab ruk online tuh dah ade eng sub n full drama kew??sye dah lame tringin nk tgk certa tuh.please HELP!!!

    ReplyDelete
  70. Takderlah Atafuhinata..saya baca macam2 tu je..kadang saya tanya and komen..hehehehe..

    Haah atafuhinata..supaburut ni dapat sambutan..tapi saya rasa cuma part pope dengan mew saja..waktu family event untk CH3 tahun 2013 (Event besar-besaran untuk thai actor dekat stadium Rajamanggala) tak silap saya ..diorang ada mention supaburut ni..hehehe..start dri tu yg Pope Thanawat jadi terkenal..sebelum ni dia selalu jadi suppoting actor je..^_^..kalau awak tengok Game Rai Game Ruk..Pope ni ada cuma dia supporting aja..Tawan Deard pun..Citer Mark Prin..Mark yg jadi hero dengan Yaya..

    Haah memang ala2 my tutor friend kan..tularr..diorang banyak wat adaptasi citer korea..Ujng tahun ni citer punch yang baru akan keluar..saya ada tanya kat asianfuse haritu..citer i'm sorry i love you..from citer korea jugak tu....yang james ji macam Dj Push ni..yup.nampak sama jugak..Maskulinnya James JI,Machonya Dj Push..Ada ura2 kata diorang nak buat Boys Over Flower siam..International fans ramai yg mintak Dj Push yg jadi Junpyo..heheheh..tapi entahlah jadi ke tak..
    sekarang ni tengah wat A Love To Kill Thai version..

    Hahahaha..semuanya sebab panahan Aom dengan Mike..Full House thai..semua nak buat adaptasi..Tapi kengkadang tu..Thai punya lagi best kan...^_^

    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..ade perasan Pope ni dlm GRGR NGAN Tawan Deard...tp rse mcm Pope ni pon senior yg agk glamer gak...event tv3 yg terbaru tahun ni pon de ade dlm geng koojin ngan Mew kn...penangan supaburut la ye...

      haah..sy perasan yg adaptasi korea makin byk..AoMike mmg sgt comel n lawak dlm Fullhouse...tp utk version Autumn In My Heart Aom ngan Tik kurg menjadi...yerp, sy ade bce psl I'm Sorry I love U tu...x sbr nk tgk punch tp hero tu nmpk kureng jer..tp ade Kangsom ngan Mo..harap2 citer ni menjadi...

      wah!!! kalo betoi dorg nk buat BOF thai, mmg sesuai sgt2 Dj Push jd junpyo...james ji plak watak kibum yg playboy tu...aigooo...hahaha..watak hyunjong bleh bg kat nadech...dan watak yg last tu bg kt toomtam..hik3...jandi bg kt Mo Monchanok...wah!!! overnyer sy imagine...hik3...

      Delete
    2. Hahaha.. Setuju 3..setuju dgn semua yg awak recommend.. Mo chomei sgt... Nk sgt diorg semua brlkon dlm stu citer... Saya dah boleh byg wtk diorg dlm bof... Hehehehe ������

      Delete
    3. Ikara Anis...awk mesti dh tau tp still sy nk share ngan awk psl Aomike punye latest project...dorg remake Playful Kiss plak..hahahaha..teruja sgt..skang ni sy asyik ulang tgk lakorn2 lame jer sbb skang ni makin teruk nk dptkn latest lakorn ngan eng sub..kebykn channel pon upload sekerat jer pastu stop..adui..give up sy dibuatnyer..payah benor nk tgk lakorn2 skang ni..nk tgk kdrama,mmg dh x minat dh..mujur la Ugly Duckling Series punyer original channel sgt baik ati..dorg upload ngan eng sub..so merase la sy tgk Dj Push tp seminggu sekali jela episodnyer..sabar la wahai hati..

      kat veekey pon byk lakorn tp sy x fhm caner nk tgk complete sbb bile try bukak dia bg satu part jer setiap episod? kene register dlu ke kt veekey tu? cabaran betol nk tgk lakorn2 ni...aigoo~

      Delete
    4. Haah!!! saya dah tahu..^_^..yup saya pon teruja jugak..tapi tak ada apa2 perkembangan pon.Selalunya kalau diorang dah konfirm nak berlakon diorang akan buat opening ceremony(fitting) ..tu memang dah konfirm dah.. :(
      Ya..betul3 sebbaik ada eng sub ugly ducking..Tapi frust sket la sebab hero dia yg sebnr bukan push tapi Sean..$_$..
      Eh tak perlulah..saya tengok dekat viki tu ok ja..hurm saya pon tktahu kalau kena register..haah betol jugak..cbrn sungguh nak tgok lkorn..kalaulah dekat Malaysia ada tyng..alamatnya tak lepas tv lah saya..^_^

      Delete
    5. Selamat Hari Raya Kak Sara,Ikara Anis dan Kawan2...

      Ikara Anis...Ugly Duckling tu Series la awk...dj push mmg hero utk series pertama..Perfect Match...melting tgk dia...yg series kedua, Boy Paradise baru Sean ngan Esther...last series Pity Girl , adek badek blakon...Mouse n Nicky...

      psl vekey tu plak..mmg byk kali sy try nk tgk lakorn2 kt ctu tp semua yg best x complete..pastu dia de tag fan channel utk lakorn2 yg x complete tu..sy pon x fhm..bile sy try bukak..mmg x dpt tgk full..dpt tgk part 1 jer setiap episod.. T_T

      tu la..sy rse tv dh patot stop tayang citer indon n gantikn dgn lakorn..lakorn lagi best...

      Delete
  71. salam, sy nak tnya, ada satu drama ni , pasa satu couple di zaman dulu . pastu dyeorg mati , bila dyeorg reborn , dyeorg rasa mcm kenal je satu sama lain. apa ye nama tajuk cerita ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam.. Saya tlng jawabkan eak... Citer tu nama dia Roy ruk Roy adeed lakonan Pim dgn Captain.. Kalau kat tv2 nama dia love lock... Skrg ni diorg dah wat remake... buang Wan Wan tajuk dia... Tahun 2013 punya citer.. Lakonan Jui Warattaya..

      Delete
    2. Assalamualaikum..hi anonymous...nk tnye sket bleh? awk tau x kt ner bleh tgk Buang Wan Wan tu eng sub complete punye? sy teringin nk tgk lakorn tu tp x jumpe yg ade sub..

      Delete
    3. Wassalam.. Entahlah.. Dekat utube takder.. Then, dekat viki pon takde.. Rasanya takda org tolong subkan.. Selalunya cerita yg pelakon tu ramai peminat selalunya peminat dia akan tolong subkan... Dan selalunya Base on jln citer... Citer buang Wan Wan tu Best.. Tapi lagi Best versi yg dulu punya.. Huhuhu...then tmbhn pula citer ni tv5 punya.. Agak susah la nak jumpa sub..
      Tu je.. Kalau ada org yg jumpa boleh bagtau lain... Hehhehe

      Delete
  72. waohhh... tak sangka boleh jumpa geng2 yang minat lakorn.. hehehe..
    sekrang ni saya tengah layan Mafia Luerd Mungkorn Krating punya, tapi punyalah susah nak dapat eng sub yer... kalau ada pun suara dia tak ori... sedihhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe.. Saya pun layan mlm krating jugak... Skrg ni raed.. Tulah diorg punya cr tu ketat sgt... Tu yg diorg terpaksa ubah suara dia sikit.. :(

      Delete
    2. hi..sori dtg menyelit..just nk tnye korg berdua ni dpt tgk MLM krating smpai abes x? sy pon follow MLM ni..kt utiub..tp smpai kt krating ni..channel tu stop kt ep 5..smpai skang x smbung..sedih betoi sy..makin susah plak skang nk tgk lakorn2 yg terkini...adess... T_T

      Delete
    3. Haah takde sampai abes pon.. Huhuhu.. Tk tahu kenapa.. Tpi rasanya ada org tgh subkan.. Tkpon awak tunggu je kat viki.. Mesti ada org subkan.. Then.. Dekat jasmin blog pon mesti ada yg subkan... Sebab antara tiga series sampai krating ni.. Krating yg paling tinggi rating die.. Tk silap saya dekat pantip ada statekan Krating nombor 4 dari semua lakorn yg main dri awal bulan 1 sampai bulan 5 tahun ni.. So, saya sure ada org yg subkan.. Tkpon awak ada usha tak CHAN RUK LAKORN blog..?? Dekat situ semua series ada..tapi setakat ni suer je yg complete.. Hewhew..
      Tulah... Saya setuju ngan awak.. Saya rasa sebab cr ch3 niaga ketat sgt kot.. Yelah.. Everytime diorg bubuh dekt utube dah kena padm..

      Delete
  73. Salam, I saw one of the plot commented earlier.. it was shown in astro ria or prima one of those that has a plot of a woman marrying to 12 men. It's a period drama I think and it was a long long time ago probably around 2005.. I was wondering what the title was if you could assist me :) Thank You!

    ReplyDelete
  74. Salam ... Sy nk tny ade sape2 tahu tak tajuk lakorns ni yg disiarkn thn 2002/2003 kot.. Pkul 2 ptg timing bdk2 nk g skolah agama.. Ingt2 lupa tp cite tu psl keturunan diraja.. Ade 2 permaisuri berebut jdkn ank dorg utk ambik takhta suami dorg a.k.a raja .. Lme dh cari tp x jmp2..

    ReplyDelete
  75. Hai,salam uolls.i pun nak tanya ..
    Siapa tahu drama ni,dia bercinta dengan bodyguard dia atau driver dia.laki tu pun minat kat dia dah lama dalam diam.ayah dia macam menteri lah kot.puas saya cari.seingat saya tahun 2000 dan keatas kot.masa sesekolah dulu2.please help..

    ReplyDelete
  76. Hai semuaaa,assalamualaikum!
    Saya dah teruja balik tgok drama thailand sbb haritu tetiba je teringat kat Khun Tik yg kacak dan hensem tu so layan la cter Roy Leh Sanae Rai kat youtube (btw cter tu mmg legend),so saya search la Khun Tik ni xde ke cter baru,elok plak YouTube suggest drama Ya Leum Chan (Forget Me Not),so try la tgok 1st episode...anddd Khun Tik still hensem walaupun dah tua,makin hensem rasanya and heroin die plak Ann Thongprasorm yg femes dgn Sawan Biang tuuu.
    Tapi mmg best cter tu smpai habis kuota Internet sya.hehehehe
    Dari sekolah rendah mmg layan drama siam ptg2 kat tv,tapi sedih sekarang ni lebih kepada telenovela Filipina.mungkin mahal kot content dari THailand.kan best kalo diorg tayang drama forget me not kat tv,gerenti meletop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..forget me not!!..yup citer tu best.Tapi rmai kata rating dia berapa bagus.Diorang kata tak nmpak chemistry Anne dngn Tik dalam cita tu.Saya pun ta thulah..:(..Klau cita baru Tik..dia skrg tgh shooting Jao ban ruen apa tah..saya tak bapa sure.Dengan rita sririta,heroin kedua Ya leum Chan..

      Delete
  77. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  78. Woww ramai jgak gadis2 Malaysia yg minat Lakorn.Saya ni dah excited balik tgk lakorn sbb layan Forget Me Not (Khun Tik and ANn).Hensemnye Khun Tik walaupun dah tua!mmg layan ah citer tu!tapi saya rasa Khun Tik selamanya padan dgn Aom Phiyada ( Roy Leh Seh Nae Rai and The Princess) mmg lejen dua2 drama ni;)

    ReplyDelete
  79. Saudari... mohon bagi tajuk Lakorn yang pernah disiarkan di TV3 lama dulu. Betul2 tak ingat tajuk Lakorn tu dan pelakon2. Cerita tentang Phoon yg dipelihara oleh sebuah keluarga kaya. Emaknya jadi orang gaji kepada keluarga tu... anak peliharaannya sebenarnya anak kepada keluarga kaya tu. Phoon akhirnya terima hakikat dia anak orang gaji. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau xsilap saya tajuk cerita tu Luerd Hong (Phoenix Blood)

      Delete