BORAK2 LAKORN

Sawadeeka. Khun sabai dee mai ka? 

Cik SA create page ni khas untuk korang2 yang minat lakorn. Silalah buat page ni jadi macam satu platform untuk korang tanya pasal lakorn ke, nak mintak link ke, atau just nak borak2 biasa pasal lakorn/prang'ek/nang'ek atau nak kutuk nangrai. Haha! 

Cik SA mungkin tak selalu komen-mengomen kat sini, tapi kalau ada yang tanya apa-apa pasal lakorn, geng lakorn yang lain boleh tolong jawab, ya. In case Cik SA pun tak tahu jawapannya. Yalah, sebab I don't know all lakorns in the world. Tak tengok semua pun, hihi. 

 Cik SA harap sini boleh jadi platform untuk kita. Yalah, peminat lakorn ni tak seramai peminat drama Korea. Jadi, nak jumpa geng lakorn memang susah. Tapi Cik SA nak ingatkan semua agar komen elok-elok. Cik SA tak nak ada sebarang pergaduhan. Contohnya, korang minat hero A, tak minat hero B. Jadi korang kutuk hero B, sampaikan peminat hero B marah, lepas tu dia kutuk hero A. Eh, apa Cik SA cakap ni? Tapi korang faham, kan? Hihi. 

Okeylah. Itu saja!

Love,
Cik SA

11 comments:

  1. Nak tanya kat mana boleh tgk movie senior aka runpee?? Jumoa semua yag takdek subtitles eng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba yang ni.

      http://www.indomoviemania.co/2016/05/senior-2015-720p-dvdrip-indomoviemania.html

      kt situ ada dgn soft subs. sy belum tengok filem ni sbnrnya. tadi try download kat sini, okey rasanya. yg x ok cuma internet kt rumah sy, so terputus masa tengah download...huhu

      Delete
    2. Terima kasih..Dalam proses download.

      Delete
    3. alhamdulillah. selamat menonton! =)

      Delete
  2. Cuba tengok Hua Jai Chocolate, best walaupun lakorn lama. Starring Mos dan Aom Phiyada. Aom got Asia TV awards for her role

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, yes! mmg dah tgk. dulu ada tayang kat tv, klu x silap.

      Delete
  3. Assalamualaikum dan selamat hari raya Kak Sara..hehe tak abih syawal lagi so bolehlah nak ucap selamat hari raya.Kak Sara tgh buat apa sekrg? Takder lakorn yg best ke Kak sara nak recommend?Saya dah tgok Piang Chai Kon Nee Mai Chai Poo Wi Set.Best lakorn and got a good review,but actually it was a remake.Hahaha..So ramai yg comparekan PCKNMCPWS skrg dgn yg dulu.Yg dulu namanya Samee Ngern Phorn.So..they said yg dulu is the best.Haha..saya tk tahu sebab tk tgok yg dulu punya so i cant say anything.Just want to comment that sometime Mor Wat character terlalu baik sgt.Dia mesti tgas and don't be to kind.Yes..maybe sebab dia doctor.But sampai dibuli Anusaneeya and Anusaneeya..the way she's so stubborn..urghhh!!..Sometime i cant accept it.And Uncle chaya..😠😠..But lakorn is just a lakorn.So overall i can give 7/10 rating...High recommend for the one who like a gentleman or a puchai suphaburut makkkkk mak.Hahahah
    Okay back to lakorn skrg.Kalau tkder biar saya recommend one of the best lakorn i watch right now.Rang Tawan akak The Sun's Burning.Kak Sara mesti kenal dgn Aum Atichart because I see ur review for Jam Leuy Ruk.He's the hero kak Sara.What can I say?Harit is back!!😃😃
    Harit dalm JLR dah balik.He's become a bipolar praek kak sara,he's so raeng and evil.But u know,this type of praek selalunya trauma sebab hal yg lepas dan kurang kasih sayang yg membuatkan dia jadi jahat sgt.I love that kind of hero.He's determine in his live and the way he act actually its logic.Because he want the care and love only.
    Tapi tak tahulah kalau kak sara knal tak heroin dia.She's cute and a newbie actually.But know what?? Acting dia lagi ok dan sgt okay if dibandingkan dgn org lain.Kalau kak sara knal she is Chippy Sirin.
    Best kak Sara..👍👍 Aom sushar jugak brlakon but as one of the supporting only.
    So..saya try to pendekkan cerita.

    ----
    Suri dan suriyen(Aum) ialah abang dan kakak kembar.Suri get married with Nopasit,Kate or Tangtawan (Chippy)'s older brother.One day Suri is dead and Suriyen believe (From the voice recording he heard from his lawyer which is his sister's voice) that Nopasit who love to gamble,kill Suri to get Suri's property.So he went to Bangkok just to find Nopasit at Suri's home.But accidentally meet with Kate who just comeback from overseas (study fashion designer) and his nephew Nong Phit.So Suriyen take Nong Phit as a hostage to get back at Nopasit.But Kate refused to let Suriyen take Nong Phit because Nong Phit has a disease which is he scared of stranger.But Suriyen stangle her neck and take Nong Phit and ........(Haha sorry kak sara..rasa mcm nak cerita semua sebab terlalu excited tpi tak larat tulis)
    So..Suri's lawyer came and said that Suri gave the right as Nong Phit caretaker to Suriyen.So,Kate cant do anything.She also have to follow Suriyen back to Pu-Tapdao Farm (Seriously so beautiful) as Nong Phit nanny also she want to prove that her brother,Nopasit don't kill Suri .Hahaha..then the story start as she and Suriyen falling in love but seriously, suriyen so Jai Rai (Evil mak2).She strangle kate's neck a few times,throw her in the water and let her there,tied her on the grass and let her sleep there until they lost in the forest.
    But Kate is not weak like the others,She have her own standih.She wont let Suriyen bully her for free.she talk back and try to run away from Suriyen a few times.Hahah..as you know in lakorn talk back then you're DEAD!!
    ---
    SO kak Sara sampai sini ja saya cerita.Kalau kak sara nak tahu tahu lebih lanjut boleh tgok lovefia blog.Saya tgok tkde sub and saya fhm sikit2 ja.About the side character ,if i want to know more i read the blog because no one sub this lakorn.It just got sub ep1 until part berapa,i dont remember.Huhu.
    I hope kak sara watch this with me so we can fangirling and discussing this lakorn together.This lakorn is up to ep 9 this week and we can see Suriyen change bit by bit.He become Pooh Bear.Hahaha.
    So..Fighting!!!
    ~Edelweiss~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum..hi kak sara...lama x masuk,byk bnde yg berubah kt sini..mmg kak sara dlm proses upgrade blog ke sbb tgk putih jer semua..rombakan besar2an mungkin?? hehehe... lakorn Raeng Tawan ni sy pon ade tgk tp sbb xde sub, tgk roughly jer...punce tgk smpai abes pon sbb dh sangkut kt Aum Atichart...adess,dia ni sweet sgt~ melting abes tgk dia walaupon kbykn watak dia kasar...dan dia paling sepadan dgn koo jin dia, Aff Taksaorn...Jum Leuy Rak tu mmg best....

      disbbkn kesukaran utk dpt lakorn yg complete sub,sy pon mule la selongkar lakorn lame2 yg ade sub..utube,delimosyen ngan vkey dok geledah hari2 sbb ketagih lakorn...asalnya minat pra'ek nang ek generasi mude tp lepas byk selongkar,jatuh cinta ngan Aum Atichart n Chakrit..

      Now,latest lakorn sy follow Plerng Naree...Tik ngan Davika...bru tgk ep 1..ni pon sbb ade sub kt delimosyen...channel yg sub tu mmg byk sub lakorn baru yg glemer tp terpilih..x semua lakorn dia sub..tp setiap tahun pon,mcm2 lakorn bru yg best2 terlepas sbb xde sub..demi cinta pd koojin2 feveret,sy gagah tgk kt official channel dorg kt utube tnpe sub sambil mengenang nasib x fhm jln citer...sedih~

      panjang pulak luahannya..byk lakorn yg sy nk mention,tp sbb excited sgt,terlupa plak semuanya..hik3..nnti masuk lg...tata <3

      Delete
  4. aSSAALAMUALIKUM KAK! HI! first of all terkejut nampak blog ni. teruja nampak org malaysia buat review pasal lakorn. yeheyy. ya la before ni mostly org luar ja buat review. hehehe. nak tanya akak, incase akak tahu tak dekat website mana nak streaming kularb rai kong nai tawan yg mai davika and kan kantavavorn tu? heheheh

    ReplyDelete
  5. salam girls,sejak saya dah jatuh dgn push saya mulai terjebak dengan lakorn ni. nia nak mintak tolong kalau kalau sapa2 jumpa dia boleh tolong tanya dia 'are u from hell? why you're so hot mannnn! urgh hensem nak mateyyy. tertanya2 kenapa stesen tv tayang sinetron dan bukan lakorn. btw, ada ke cerita aom berlakon dengan push? nia ada tengok klip video kat youtube tapi mati akal nak cari lakorn ni dkt mana mintak jasa baik seniorita sekalian tolong cadangkannn. huhuhuhuhu. macehhh.

    ReplyDelete
  6. Cik SA, sy nak tanya pasal satu lakorn ni, puas dok godek google tak jumpa langsung. Tak ingat sangat cerita dia tp psal reincarnation, heroin dia ni bila mandi dlm tub, dia tenggelam jap apstu dia nampak past life dia. Lagu opening dia selalu ada pocket watch. Pastu tak silap la kan, hero dia askar kot. Kot la. Kalau tak salah ingat. Tolonggg nak tengok balik cerita tu. Dulu main kat tv2

    ReplyDelete