Pembuka Hati (Jodoh itu Milik Kita 2) di PBAKL 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Alhamdulillah, KaryaSeni sudah pun menunjukkan cover Pembuka Hati (Jodoh itu Milik Kita 2) di facebook page rasmi KS. I'm soooo over the moon, dengan kelahiran baby ke-lima ini (ke-empat untuk novel penuh). Bersyukur sangat2 sbb kisah Syafiq akhirnya dapat disiapkan dan dinoktahkan di sini. Oh, kisah Aariz pun ada jugak. He needs closure jugak lepas apa yg berlaku dalam JIMK, kan? 

Anyway, i love the cover! Sebab merangkumi apa yang ada dalam kisah Pembuka Hati. Tentang dua hati yang terkatup rapat, dua hati yang penuh derita, dua hati yang kesepian...namun mereka menemui satu sama lain. Lalu dua hati ini, mengubati lara masing-masing. 

Anyway, ini yang Cik SA copy paste dari page KS, ya.=)


Sambungan novel & drama JODOH ITU MILIK KITA, Dapatkan lebih awal di PWTC, Kuala Lumpur dan Sungai Petani, kedah, keluaran bulan Mei, PEMBUKA HATI - Sara Aisha
“Saya selalu fikir cinta bukan untuk saya. Tapi kenapa saya rasa dalam hati saya... Ada awak?”

TUAN SYAFIQ TUAN HAIKAL… Dia cuma inginkan kehidupan yang tenang tanpa kekusutan. Tiada lagi dendam. Tiada lagi kebencian. Namun, pertemuan demi pertemuan dengan Nur Adra yang kasar, keras dan degil membuatkan Syafiq buntu sendiri. Saat dia ingin menjadi lelaki yang lebih baik, kenapa gadis itu tidak habis-habis mencabar ego lelakinya?
“Kau memang suka berlagak baik, kan?”- Nur Adra
“Baik? Huh! For your information, istilah ‘baik’ tak pernah ada dalam kamus hidup aku. Jadi, jangan sesekali cuba cabar kesabaran aku!” - Syafiq
NUR ADRA… Hatinya kosong. Jiwanya mati. Baginya, kehidupan ialah lebih kejam daripada sebuah kematian. Kemunculan lelaki bernama Syafiq itu pula, tambah mengacau-bilaukan keadaan. Ke mana sahaja dia pergi, akan ada wajah tenang Syafiq. Dan sungguh! Dia benci akan ketenangan itu. Ketenangan yang seakan-akan mengejek seluruh perjalanan hidupnya.
“Awak ni… Perempuan jenis apa sebenarnya?” - Syafiq
“Dia… Lelaki yang mampu membaca kau, Nur Adra.” - Adra
Kemunculan bersahaja Nizam membuatkan Adra terperangkap dalam percaturan antara lelaki itu dan bapanya. Mahu tidak mahu, dia terpaksa mengambil keputusan paling drastik dalam hidupnya.
“Tuan Syafiq Tuan Haikal, will you… Marry me?” - Nur Adra
“Awak takkan mampu bayangkan saya ini manusia jenis apa. Lelaki jenis apa. Kalau awak tahu, Ara… Awak takkan mahu jatuh ke tangan saya.”- Syafiq
Tatkala kehidupan mereka semakin berselirat, Syafiq kian tertanya-tanya. Mampukah dia membuka pintu hati Adra? Atau mungkinkah Adra akan terus hanyut dan tenggelam dalam kegelapan yang semakin membunuh jiwanya?
Tajuk: Pembuka Hati
Penulis: Sara Aisha
Penerbit: Karyaseni
ISBN: 978-967-0246-99-4
Harga: RM24(Semenanjung) // RM27Sabah & Sarawak)
Pasti ramai yang masih mengingati drama JODOH ITU MILIK KITA yang disiarkan di ASTRO. Lakonan Farid Kamil, Tiz Zakiah, Syazwan Zukifli. Novel PEMBUKA HATI adalah novel sambungan JODOH ITU MILIK KITA.
-------------------------
Dapatkan lebih awal di PWTC, Kuala Lumpur dan Sungai Petani, kedah, Menarik terbitan bulan Mei. 2 Lokasi
1. Jom Heboh / Raudhah TV9, Aman Jaya Mall, Sungai Petani, Kedah - 24 & 25 April 2015
2. Pesta Buku Antarabangsa 2015, PWTC, Kuala Lumpur. ( Bilik Johor, Kedah & Kelantan ) Tempat Biasa Booth Karyaseni & Penulisan2u 24 April hingga 3 Mei 2015
Novel-novel yang diterbit bulan 5 dan 6, dapatkan yang terawal di 2 lokasi tersebut, lebih cepat, lebih murah dan pelbagai cenderahati untuk pembeli
Diskaun sehingga 60% disana. Jualan Menarik sekali setahun Karyaseni & Penulisan2u buat untuk peminat novel, Dapatkan novel terbaru lebih awal di sana, novel bulan 4, Bulan 5 dan bulan 6 akan dijual di sana. Dapatkan lebih awal koleksi novel terbitan karyaseni dan penulisan2u.

Best kan, diskaun di booth Karyaseni? So, jom singgah booth ni nanti. Anda boleh dapatkan novel2 KS dgn harga yang lebih murah dan yang lebih menarik, boleh jumpa penulis2 kegemaran anda semua. Oh, speaking of jumpa penulis, slot saya adalah hari Sabtu dan Ahad ini (25 dan 26hb April) pukul 10 pagi hingga 1 tengah hari. Sape2 yang sudi, jom dating dengan Cik SA!! =)

Da..da!!! See u!! Mmmuahhh!!! 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 comments:

Post a Comment