Apa khabar, semua?

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Apa khabar, semua? Cik SA? Alhamdulillah, sihat walafiat. Agak busy dengan kehidupan sebagai pelajar dan masih menulis manuskrip, tetapi masih bertahan dengan sengih siung Cik SA...haha! When life is a little bit hard, haruslah senyum menerima seadanya, tak gitu? Fuh, sangat positif di hari Jumaat ini.

Seperti selalu yang Cik SA tulis, maaf sangat2 sebab lama tak jenguk rumah sendiri. Banyak yang Cik SA nak kongsikan dengan semua sebenarnya, tetapi biasalah Cik SA ni kan jenis yang suka bertapa dalam gua kalau nak siapkan manuskrip. Meaning, kurangkan kemunculan di dunia maya. Sebabnya FB, twitter, blog dan seumpamanya sangat berbahaya untuk Cik SA. Boleh melekat berjam-jam, tau.

Okey, hmmm....apa Cik SA nak kongsi, ya? Sekarang Cik SA baru sahaja masuk ke semester kedua sebagai pelajar MBA. Alhamdulillah, sem satu berjaya dilepasi dengan jayanya. Syukur pada Allah s.w.t. sebab Cik SA berjaya dapat dean list.

Travel untuk tahun ni? Hmmm, ini part sedih. Kalau tahun lepas, pergi ke empat negara luar, tahun ni baru dua buah negara luar. Okeylah, kira tiga kalau include jalan2 ke Malaysia. Baru balik dari Kuching hari tu. Isy, ini yang rasa nak melawat website Air Asia dan klik2 tiket kat situ. Sara, behave sikit. Anda tak ada masa. Sila ingat manuskrip dan assignments yang melambak!

Apa-apa pun, last trip to Indonesia sangat best! Cik SA pergi ke Lombok (oh, don't worry...bukan kawin lari ke sana) tapi Cik SA pergi mendaki Gunung Rinjani, the third highest mountain in Indonesia. Lepas tu pusing2 Gili and Bali. Seriously, pemandangan di Rinjani sangat cantik! Memang berpadanan dengan proses mendaki yang menyeksakan. 

 Pemandangan dari base camp di Pelawangan. Basically walking in the clouds.

Danau Segara Anak yang boleh dilihat dari atas puncak. View memang awesome giler!!!

Turun dari Rinjani, Cik SA and the gang, pergi ke Gili Trawangan pula. It's an island kat Lombok. Tempat ni cantik. Cik SA lebih suka Gili berbanding Bali sebab Bali macam cramped sangat, maybe sebab popularitinya.

Sunset in Gili.

Oh, apa projek terbaru Cik SA? Kenapalah konon2 busy sangat tu? Actuallly, I'm going to Singapore untuk event anjuran Franzee Novelist, pada 30 November nanti. So, pembaca dari Singapura...tak sabar mahu jumpa anda semua!! 


Istimewa untuk event ini, Cik SA dah siapkan satu kompilasi mini novel edisi terhad yang bertajuk 'Cereka Cinta'. It will be launched in the event, InsyaAllah. Adakah hanya pembaca Singapura yang boleh dapatkan Cereka Cinta? Oh, tidak! Pembaca Malaysia juga boleh order novel ini directly daripada Cik SA bila order dibuka nanti. Like I said, it's limited edition so tak ada terjual di kedai2 buku. More info pasal Cereka Cinta akan Cik SA update dalam next entry.

For now, itu sahaja daripada Cik SA, tuan rumah yang macam chipsmore ini. See u again, and love u all!

Love,
Gadis siung aka Cik SA

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 comments:

Post a Comment