Encik Sayang dan Miss Sweetheart versi novel

Ke tepi...ke tepi, sawang-sawang semua. Eh, kejap penyapu mana? Penyapu...oh, penyapu...aichooo!! Adoi, dah terbersin sudah. Inilah padahnya lama tak muncul kat rumah ni. Bersawang sudah....

Okeylah, Assalamualaikum semua. Sihat? Cik SA, alhamdulillah sihat-sihat saja. Tapi cuaca sekarang sangat tak menentu. Jadi anda semua, silalah jaga kesihatan diri, ya. Minum air banyak2, tau.

First of all, I'm so sorry!!! Huwaa, memang lama giler tak jenguk muka kat sini, kan? Dah berbulan-bulan. Bukannya apa, Cik SA memang agak sibuk dengan banyak hal peribadi dan juga disebabkan Cik SA bertapa siapkan Encik Sayang dan Miss Sweetheart. Betul, sampaikan Facebook, Twitter dan segala macam dunia maya yang lain pun jadi terabai...hehe

Apa-apa pun, Alhamdulillah dipanjatkan ke hadrat Illahi sebab akhirnya...yes, finally....ESMS menemui titik penamat dan sudah pun lulus penilaian oleh pihak KaryaSeni. Cumanya, tarikh diterbitkan Cik SA masih belum pasti. Kak Hanim dari KS cakap...tungggguuuuuu... Adoi, saje je Kak Hanim ni. Tapi kan...tapi kan...kalau ada rezeki, ESMS diharapkan dapat ke pasaran untuk PBAKL nanti. Meaning this month!! Jomlah kita sama-sama berdoa agar dapat peluk ESMS bulan ni. Amin....

Oh, ada yang tanya sama ada ESMS versi novel tak sama dengan versi cerpen. Yup, betul itu. Agak lain sedikit. Nama hero/heroin ditukar. Saja nak tukar sebab Cik SA suka nama Syamil Imran dan Orked Imani...hehe. Lagi satu, jalan cerita pun ada diubah sedikit. Of courselah sebab novel version, kena ditambahkan plot cerita, watak dan lain-lain. 

So, sama-samalah kita nantikan kemunculan Encik Sayang yang teramat sengal dan Miss Sweetheart yang nak pecah kepala layan kesengalan dia itu...haha!!

Da...da!

Love, 
Sara Aisha


p/s: Saya kena stop dan keluarkan bab-bab ESMS dari blog disebabkan sekarang ni banyak isu karya penulis di copy paste oleh orang yang tidak bertanggungjawab. Jadi, kami penulis kena lebih berhati-hati dan dinasihatkan untuk siapkan manuskrip, terus hantar pada pihak penerbit. 

Lebih-lebih lagi, Cik SA dah pernah kena kes ni, dengan cerpen bertajuk 'Coklat Cinta'. Entah sapa yang ciplak cerpen ni, pastu tersebar kat facebook, website segala. Dan tak pasal-pasal, Cik SA pulak yang dikatakan plagiarize hasil karya orang. Sedih, tau bila kena tuduh macam tu...huhu...Kita susah-susah tulis, orang lain sesuka rasa dia aje ambik buat macam harta sendiri, pastu penulis asal pulak yang kena marah. Ciskek betul! 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

6 comments:

  1. Yeayyy... Harap2x dpt la peluk ESMS bln ni... He3x **xcited***

    ReplyDelete
  2. lah...ingat kot ada hapdet terbaru...rupanya cik SA sapu sawang ja...huhuhu
    Cer up satu bab...upah nak tlg sapu sawang ni...ngeeee... ;-)

    ReplyDelete
  3. Tahniah Kak Sara.... jeles pulak bila tgk Kak Sara punye da siap...
    WC punye masih mcam siput sedut.

    Oh skrg ade kes kopi pasta pulak eh? Kalo mcm tu nanti untuk nvel kdua xnk ltk byk2 jugak la

    ReplyDelete
  4. Kak Sara!!! Tak sabarnya nak tunggu edisi cetak :D

    ReplyDelete
  5. buah tangan baharu... wajib beli ni.. :D

    ReplyDelete
  6. Dah baca..memang best.orked imani dan syamil imran

    ReplyDelete