Drama Jodoh itu Milik Kita

Assalamualaikum, semua...

Walaupun saya tak pernah war-warkan di sini, tapi rasanya ramai yang dah tahu bahawa novel pertama saya, Jodoh itu Milik Kita akan didramakan tidak lama lagi. Saya pernah inform di facebook suatu masa dulu dan pihak KS pun ada inform dalam page diorang. 

So, yup!! Aariz Danial yang sweet dan Dahlia yang comel akan menemui anda semua secara LIVE...gituuuu...hehe. Cuma, siapa pelakonnya saya memang tak tahu. Christian Bautista? Oh, haruslah mustahil lagi tidak mungkin. Walaupun CB tu boleh cakap melayu sikit (sangat sikit, ok!) tapi BM dia tu rasanya bahasa Indonesia. Yalah, dia kan pernah berlakon dalam satu movie Indonesia. 

CB sebagai Aariz? Impossible!! haha...

Update terbaru daripada pihak penerbit yang saya dapat adalah....diorang baru je pulang dari New Zealand untuk check lokasi penggambaran. Wah!! Best, kan? Dan saya pun dengan tiba-tiba....teringat pulak drama Cinderella yang memang hit waktu zaman muda dulu (err, sekarang pun muda lagi...). Hopefully scenery dalam drama JIMK pun akan secantik itu. Kalau tak pun, lebih cantik. Thanks to bermacam-macam teknologi zaman 2013 ni, kan? hehe...

Apa-apa pun, tak sabar nak tahu pelakon JIMK...=)

Salam sayang,

Cik SA


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

21 comments:

  1. wahhhhh,xsabarnyaaaa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, same here. dah x sabar ni...=)

      Delete
  2. Tahniah....kat tv mana ye...sila war2kan mmg x sabar nak tgk versi telenovela pulak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks, dear. kt Astro. *diri sendiri xde astro, kena langgan nmpknye..huhu*

      Delete
  3. xsabar nk tunggu drama JIMK...
    cite cinderella yg haliza misbun ngn ahmad idham tu eh kak sara?
    WC pon pnh tgk gak mse skolah rendah dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, yang super famous dulu...fuh, ingat lagi kak sara duk tunggu dpn tv sbb nk tgk...haha...

      Delete
  4. wahh..congratz...:)

    ReplyDelete
  5. yeahh!!..y d tnggu2!
    arap2 pelakon lelaki n perempuan y meletoppp giteww!
    y mmg seswai ngan watak aariz n dahlia :)

    btw..congratz Cik SA \^_^/

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah!!

      itulah, harap2 hero/heroin bestlar...yg betul2 gambarkan Aariz dan Dahlia...=)

      Delete
  6. congratzz... harap2 jd drama yg deabak n bleh mghnyutkn emosi seperti bca nvel... heronye mesti la yg kna gan watak,Aariz Danial n Dahlia ye pihak penerbit..hehe

    JIMK BESTT!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks, dear...

      itulah, hopefully sedaebak novel tu (erk! daebak ke novelnya? haha!)

      Delete
  7. yay!! congrats!! i love that book. baca berkali-kali dah! m so happy for u!! keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  8. hmmm baru je dok teringat maner tahu novel ni di drama kan mcm mimpi jadi kenyataan :) anyway congrats... jgn lupa bagitahu...saya memang suka novel awak... best.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...

      hehe, kan? cm x caye je JIMK akan didramakan nnti...=)

      Delete
  9. Nice.Impian menjadi kenyataan.

    ReplyDelete
  10. Baru pinjam buku ni dan sedang membacanya tak sangka nak dijadikan drama. Thaniah!!

    ReplyDelete
  11. TAHNIAH GADIS KECIK MOLEK!!! hahaha
    sy adalah antara peminat terawal JIMK.
    Segar lagi dalam otak tarikh pertama kali baca bab JIMK kat p2u (2 June 2011) *wink wink* keke. Alhamdulillah 2013 dah jadi drama. Sy tumpang gembira, akhirnya JIMK dah boleh tengok kat tv ^^

    p/s : saya memang minat kat farid kamil. ^^ semoga cinta ku terhadap watak Aariz danial ni bertambah mekar macam bunga tulip kuning dengan adanya hero mata sepet ni. [^^]y

    ReplyDelete