Penerimaan pembaca tentang Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu

Assalamualaikum, semua...

Apa khabar? Alhamdulillah...sudah genap sebulan novel kedua saya, Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu menemui para pembaca. Oh, i seriously can't believe my Karn, Dian dan Kris dah pun sampai pada kamu semua. Rasa macam baru je lalui saat2 kepala bagaikan nak pecah fikirkan jalan ceritanya, buat editing dan rombakan yang berkali-kali, rasa macam blood pressure mencanak naik bila KS asyik call tanye pasal manuskrip CRT...ACK dan semestinya mula menggelabah bila dateline makin dekat. Fuh, serius! Tahap stress  tu memang lain macam aje. Tambah pulak, kerja ofis yang semakin menggunung.

Apa-apa pun, all ends well i guess. Adik Aariz ni akhirnya selamat dilahirkan. So far, penerimaan yang diterima adalah sangat positif. Kebanyakan pembaca macam sukar untuk percaya yang Sara Aisha akan tulis kisah macam tu. Sebab...it's totally different from JIMK!

Bagi sesiapa yang dah baca JIMK, anda tahu macam mana JIMK, kan? It's a love story yang juga berlatarbelakangkan isu kekeluargaan. Ditambah pula dengan isu anak angkat yang diketengahkan. Macam mana pula dengan CRT...ACK? It's action! Yup, novel kedua saya ni adalah yang saya kira sebagai sebuah novel cinta aksi. Meaning...there will be lots of blood, lots of fighting, lot's of...meletup sana, meletup sini....and definitely lots of jantung yang berdebar-debar.

Okey, berbalik pada penerimaan pembaca. Ramai juga yang inform bahawa ini adalah kali pertama mereka baca novel yang sebegini. Biasanya it's either full love story or full action story. Tapi untuk CRT...ACK, ia adalah kombinasi kedua-duanya. A sweet love story in an action-filled atmosphere. You know, just imagine yourself in the arm of a guy you love, dikelilingi dengan berdas-das tembakan, letupan sana-sini. That's CRT...ACK.

"Bila baca CRT...ACK, saya rasa macam tonton drama Thai."

Itu lagi satu komen yang biasa saya dapat. Wah! As a lakorn maniac, I consider that as a compliment. Khop khun maak na ka...=)

Setakat ini, CRT...ACK sudah pun masuk carta bestseller. Alhamdulillah. Terima kasih buat para pembaca yang sudi sokong novel kedua Cik SA ni. Harapan saya agar, novel ni boleh terus diterima dan akan terus dapat feedback positif.

Salam sayang,

Sara Aisha

p/s: now waiting for drama Jodoh itu Milik Kita pula. hmmm...sapelah heronya, ya?


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

22 comments:

  1. JIMK pegi drama!!wow..x sabarnya nk tunggu...tpi klau CRT..ACK pegi drama LAGI meletop...bertemakn cinta aksi plak...ohh..imagine sekejp 0.0

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza!! JIMK akan didramakan.oh, my!! My Aariz come to life!! =)

      CRT..ACK as drama? Hmm....kalau ada rezeki, apa salahnya, kan? haha...

      Delete
  2. first tahniah buat Sara Aisha sebab kemunculan novel kedua...
    JIMK nak dijadikan drama...bestnya...bila akan ditayangkan dan siaran mana yang akan mainkan drama ini...
    cuma bagi saya novel kedua ni lebih menarik. dapat merasai apa yang dialami oleh watak2...apa yang boleh dikatakan amat best sekali...

    thank you Sara Aisha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot, dear.
      yup, JIMK akan didramakan. saya pun x sure bila akan ditayangkan, tapi ditayangkan oleh ASTRO.

      thanks so much sbb sukakan CRT..ACK. It's my first trial tulis cerita macam ni. dan alhamdulillah, diterima oleh seed169. wah!! thank sgt2, tau...=)

      Delete
  3. Buku yg tak boleh missed not even one page org kate front to end cos setengah buku boleh agak jln cerita atau ending ni tidak:-)

    ReplyDelete
  4. tahniah kak sara, adik saya dah beli. tp sy belum blh baca lagi sbb novel ada dengan dia. dia cakap yg sama mcm komen tu, macam tgk lakorn pulak.. hehe... tahniah sekali lagi~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot, dear. n thanks jugak to ur sister, sudi dapatkan novel ni..

      yezza!! itulah yg jadi bila lakorn maniac tulis citer thai, kut...haha

      Delete
  5. Alhamdullilah, rezeki JIMK. X sabar juga sy nak tahu hero dan heroin cite tu. Kalu sy still prefer Ady Putra, sbb dia mmg sesuai utk watak tu. Macam dia berlakon utk cite Sehangat Asmara. Perfect gila dowh...

    CRT..ACK, kalau buat drama kena cari pelakon dr Thailand mcm cerita 'Cinta Sempadan' lakonan Sherina Redzuan dengan mamat Thai yg jadi Praset.

    Apa2 pun, tahniah dari saya. Hopefully next book coming soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, alhamdulillah...

      Sy pun x sabar nk tahu hero/heroin. mntk2 lar best. klu x, mau keciwa...huhu...

      Kan? kalaulah boleh JV dgn Thailand. ambk plak hero thai yg hencem, wah!! bestnye...haha

      Delete
  6. dlm CRT tu,sy bayangkan sy dian..hahahaha..well,good job kak sara. keep it up.mmg lain dari yg lain. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun bayangkan sy Dian...haha...=)

      Delete
  7. tahniah kak sara... WC blom bkesempatan lg beli CRT...ACK... kt bookfair nnti baru nak borong =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks, dear...nnti kite jumpa peluk cium kat sana...hehe

      Delete
  8. Tahniah kak sara aisha...novel romantik action yg best..dr mula baca saya baca tajuk novel ni saya tahu mesti lain dr yg lain..mmg tidak mengecewakan..hopefully kak sara akan hasilkan novel yg lebih best lepas ni..saya juga peminat tegar lakorn thai hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot, dear.

      InsyaAllah, kalau ada idea + rezeki akan hasilkan novel lain yg harap2 akan memenuhi citarasa kamu lagi...=)

      Delete
  9. agak -agak karn ad rupa mcam nadech tak?? tah pun tik jesadaporn??? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. karn kak sara bygkan rupa Pope Thanawat...hehe

      Delete
  10. Can I ask you something? Novel CRT ni based on kisah benar ke? Its awesome la!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for saying it's awesome. but...nope. bukan based on kisah benar...=)

      Delete
  11. Salam kenal!!

    Kami menyediakan buku-buku Novel Best Seller dari Indonesia, seperti buku yang berjudul :
    1. Laskar Pelangi karya Andrea Hirata.
    2. 99 Cahaya di Langit Eropa karya Hanum Salsabiela Rais & Rangga Almahendra.
    3. Negeri 5 Menara karya A.Fuadi.
    4. Cinta Suci Zahrana karya Habiburrahman El Shirazy.
    5. Ketika Cinta Bertasbih karya Habiburrahman El Shirazy.
    6. Bumi Cinta karya Habiburrahman El Shirazy.

    dapatkan bukunya hanya di : www.honbookstore.com

    Silahkan kunjungi dan pilih2 buku novel berkualitas lainnya hanya di : www.honbookstore.com

    Jangan lupa silahkan tinggalkan jejak alias komen di : Hon Book Store :)

    ReplyDelete
  12. hai cik SA.....act bku CRT ni sy n my mom bli scre x sngaja...gy MPH then my mom x hbis2 sbut bku CRT...saya n akak saya da glak2 pde mle sbb ingat mak sy wat lawak..coz x penah dngar title novel ni..then gy kaunter MPH tnye ade ke novel CRT...then pekerja uh msuk dlm store..then pkerja uh bgy bku CRT n tnye sy..mne taw tjuk bku ni sbb time tu x release lgy bku tu kat rak....
    btw cite ni sngat menarik...snggup gduh ngan akk sbb nk bce dlu..

    hrp2 nnty CRT ni jdi drama.....

    ReplyDelete