Chan Rak Ter…Aku Cinta Kamu - Apa khabar?


Assalamualaikum, semua 

Apa khabar? Maaf ya, sebab Cik SA dah lama sangat tak muncul kat sini. InsyaAllah lepas ni, akan selalu muncul…hehe… 

Buat yang menanti CRT selama ni, ingin saya announce that setakat ni manuskrip dah siap hampir 70%. Ya, memang lambat sikit progress CRT kalau dibandingkan dengan JIMK. Bukan nak bagi alasan, tapi kan…tapi kan….tahap kesukaran untuk tulis CRT ni lain sikit dengan JIMK. Mungkin sebab saya nak masukkan unsur2 action sikit? Plus settingnya memang kat Thailand. Kalau silap tulis, memang nak kena condemn. 

And also…for the past 2 months, saya kena habiskan masa untuk buat rombakan besar-besaran dari bab 1. Oh, jangan bimbang! Jalan ceritanya tetap sama…cuma tahap kelogikannya kena tambah sikit (lepas dapat komen from my sis, suruh bagi logic sikit + ayat kena bagi lagi best). Being a perfectionist, my sis cakap… “Ngah, CRT ni novel kedua ngah. Ayat, cara penulisan mestilah kena lebih baik dari novel pertama.” 

Thanks a lot to the comment, so saya berusahalah untuk memperbaiki mana yang patut. Entahlah, lagi better atau pun tidak, pembaca yang akan jadi pengadilnya nanti. 

Okey, back to manuskrip CRT. Saya letak dateline untuk siapkan dalam bulan November so kalau tak ada aral melintang, CRT akan keluar pasaran dalam awal tahun 2013. 

Oh, pasal entri CRT kat blog! Sorry sangat2…huhu…asalnya memang saya plan nak letak sampai bab 30, tapi publisher dah tegur.. “Sara, jangan letak banyak sangat kat blog. Nanti bila dah kuar, readers jadi tak puas hati sebab sambungan lepas yang dah ada kat blog sikit sangat.” 

So, sebagai penulis yang mendengar kata publisher, TERpaksarela lah saya stop upload CRT di blog. Tapi, insyaAllah…saya akan letakkan teaser untuk pengubat rindu…hehe… 

Akhir kata, especially untuk pembaca yang menyokong dan ternanti-nanti CRT, terima kasih sangat2.

Hopefully, sokongan ni akan berterusan sampailah CRT bentul2 keluar dalam versi cetak.

Love you soooo very much! Mmmmuah!!! 

Salam sayang, 
Sara Aisha 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

10 comments:

  1. Buat yg terbaek sara...kita tetap tunggu CRT kluar!

    ReplyDelete
  2. gud luck sara..ain tunggu CRT..xkisah la bila pon kluar..makin cpt mkin bagus..hehehe

    ReplyDelete
  3. mmg pun bila da bc kt blog n dpt novel jd tak puasa hati sbb sambugan sikit je sebelum ending,apa pun sentiasa sokong karya cik sara

    ReplyDelete
  4. good luck SARA..you can do it like you did for JIMK....tak sabar rasanya nak dapatkan CRT nxt year...LAMANYA NAK TUNGGUUUU....

    ReplyDelete
  5. Wahhh... penulis rupanya dia :)

    Good luck ye :)

    ReplyDelete
  6. Agak-agak leh jumpa kat pesta buku tahun depan tak.....

    ReplyDelete
  7. Gudluck... Sy nantikan.... Hope lagi best dari JIMK... :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum akak SA. saya dah baca novel kedua akak tu dan sangat2 best. ikhlas dari hati :) harap lepas ni akak dpt hasilkan novel yg best best lepas ni, InshaAllah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, dear...

      oh, thanks so much. alhamdulillah, lega tau dgn penerimaan kamu. insyaAllah, kalau ada idea dan rezeki, kak sara hasilkan lagi karya lain...=)

      Delete