Saya dan Short-term memory loss

Hari ni saya rasa saya terkena short-term memory...atau...saya dah kena simptom2 tua? Oh, tidak!!! Haha..=)

Tadi waktu nak balik kerja, tiba-tiba je tak tau mana letak kereta. Boleh plak buat adegan berdiri tepi jalan 2..3 minit sebab duk fikir. Isy, kalau orang nampak...confirm orang ingat saya dah tak betul.

Hari tu pun sama. Waktu ex-officemate datang office. Situasinya melibatkan saya, A dan B.

A = ex-officemate
B = officemate skrg ni

Tengah duk borak2 tu, saya tiba2 tanye...

Saya: Eh, korang dah kenal ke?
A + B : ..... *tengok saya dengan muka blur*
Saya: korang dah berkenalan ke? A, waktu awak berhenti kerja, B dah masuk ke?

Setelah beberapa saat terkebil-kebil tengok saya..
A: Saya A *sambil menghulurkan tangan pada B*
B: Saya B *sambil menyambut salam*

A: Sara, B ni ganti C ke D? (C dan D adalah orang lama office)
Saya: B ni ganti C... *sambil senyum sbb kononnya dah memerkenalkan A dan B*

Beberapa saat kemudian...saya teringatkan sesuatu...
Saya: Ehhhhhh???? Korang berdua dah kenal kan before A berhenti dulu?

A: Sara, kau ni kenapa??? Boleh plak lupa?
B: Eh, kitorang ni rapat kut dulu!!!

Haha, memang sah saya kena short-terma memory loss masa tu. Entahlah, kenapa...boleh pulak saya lupa yang budak dua orang ni kawan rapat masa A masih kerja kat sini. Diorang pun...seronok benar menyakat saya. Boleh pulak layan perangai cemerkap saya ni...berlakon baru berkenalan (dgn bersalaman bagai) dan tanya saya soalan macam2..haha!!

MENTAL NOTE: lepas ni kena makan banyak kismis...=)

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

1 comments: