[OST. Part 2] BFF, Teman tapi Mesra

Okey, saya telah mendapat permintaan daripada peminat drama BFF, Teman tapi Mesra untuk cari OST BFF yang lain. Ada beberapa buah lagu yang saya dapat cari. Tapi....ada jugak yang saya tak dapat cari. Serius, susah kot untuk dapatkan OST BFF ni. Fuhh....letih den duk godek2 Pak Cik Google.

Lagu dalam episod 1 memang saya tak berjaya cari. Buat yang meminta tu, sorry ya. Saya terpaksa give up sebab dah tak larat nak cari...huhu..

Lagu dalam episod 8 tu pula, dah macam lagu hantu...susah sangat nak jumpanya!! But thanks to  kHaL-eL yang sudi bagi info..akhirnya dapat jugaklah lagu tu..=)

Apa-apa pun, ini tambahan daripada OST lepas...=) Saya paling suka lagu "Buka Hatimu." Lagu ni main dalam ep. 8, waktu Is dan Sha bergaduh before Sha balik kg.

Oh, ya! Buat sesiapa yang mau ambil OST ni dari sini, silakan ya. Tapi...boleh tolong kredit pada saya? Letih kut cari lagu ni semua...haha!!!

Akhir kata, drama BFF Teman tapi Mesra memang the best!! =)

So, enjoy OST bawah ni!!

************

Biarlah sendiri - Terry

Biar biarlah sedih Asalkan kau bahagia
 Biarlah kini Usah kau kenang lagi
Biarlah kini Hidupku sendiri

 Sunyi biarlah sunyi Tanpa kasih dan sayang
Biar biarlah sunyi Meski hatiku pedih

Walaupun sedih Ku coba bernyanyi
 Walaupun hidupku Tak seindah pelangi
Walaupun laguku Tak seindah lestari

 Biar biarlah sedih Asalkan kau bahagia
Biar biarlah sedih Usah kau kenang lagi
Biarlah kini Hidupku sendiri

 Walaupun sedih Ku coba bernyanyi
 Walaupun hidupku Tak seindah pelangi
Walaupun laguku Tak seindah lestari

 Biar biarlah sedih Asalkan kau bahagia
Biar biarlah sedih Usah kau kenang lagi
Biarlah kini Hidupku sendiri
Biarlah kini Hidupku sendiri

*********

Sahabat - Mahkota Band

Hidup ini tak akan indah
Jika tak ada tangis dan tawa
Semua harus berjalan dengan lapang dada

 Mungkin tak selalu bersama
Dalam suka ataupun derita
Jika satu bersedih semua pun bersedih
 Aku punya kalian yang selalu menemaniku

Inikah arti kebersamaan atau arti persahabatan
 Tuhan jangan pisahkan kita
Tak terbayang ku tanpa mereka
Entah pada siapa hati bercerita

 Aku punya kalian yang selalu menemaniku
Inikah arti kebersamaan atau arti persahabatan
 Aku punya kalian yang selalu menemaniku
Inikah arti kebersamaan atau arti persahabatan

 Aku punya kalian yang selalu menemaniku
Inikah arti kebersamaan atau arti persahabatan I
nikah arti kebersamaan atau arti persahabatan
Ku punya kalian, menemaniku

*********

Lagu sahabat - Viky Sianipar feat. Ihsan Akbar

terhentakku dan berkaca 
kala senyummu memanggilku tuk kembali 
tlah sebegitu jauhnya 
entah mengapa ku harus berhenti 

indah gelap temaram pernah di sini 
namun senyummu tetap ada 
lalui indahnya dunia 
silih berganti rasakan semua yang ada 
bertahanlah 
tetaplah dengan ku 
ku perlu itu semua 
rasa itu memanggilku 
sesuatu yang dulu ku rindu 
tuk kembali dan ulangi semua denganmu 
dan aku yakin kau di sana 

 ku pernah jadi yang terbaik 
tapi terkadang aku neraka bagimu 
mengajakmu tuk bersama 
lalu tanpa bicara aku pergi 

untukku engkau ada 
denganmu aku bertahta
lengkapi aku slalu 
oh sahabat oh..

***********

Inginku bukan hanya jadi temanmu 
Atau sekedar sahabatmu 
Yang rajin dengar ceritamu 

Tak perlu hanya kau lihat ketulusan 
Yang sebenarnya tak kusangka
Kadang ku hilang kesabaran 

Mungkinkah akan segera mengerti 
Seiring jalannya hari 
Sungguh ku tergila padamu 

Yang ada bila tak juga kau sadari 
Akan kutempuh banyak cara 
Agar engkau tau semua mauku 

Biarkan aku untuk jadi kekasihmu 
Dan takkan percaya ungkapan 
Cinta tak harus memiliki 

Terlambat jika aku harus berubah 
Ku terlanjur ingini semua 
Yang ada di dalam dirimu  


Mungkinkah akan segera mengerti 
Seiring jalannya hari 
Sungguh ku tergila padamu 

Yang ada bila tak juga kau sadari 
Akan kutempuh banyak cara 
Agar engkau tau semua mauku


Dan berulang mencoba 
Tuk merebut hati dan cintamu 
Sadarkah dirimu sering kau kesalkan aku 

Bila masih saja kau menyebut namanya 

Mungkinkah akan segera mengerti
Seiring jalannya hari
Sungguh ku tergila padamu

Yang ada bila tak juga kau sadari
Akan kutempuh banyak cara
Agar engkau tau semua mauku

Semua mauku...

***********
Tuhan tolonglah 
Hapus dia dari hatiku 
Kini semua percuma 
Tak kan mungkin terjadi 

Kisah cinta yang selalu aku banggakan 
Kau hempas semua 
Masa yamng tercipta untukmu 
Tanpa pernah melihat Betapa ku mencoba 
Jadi yang terbaik untuk dirimu 

Reff: 

Oh mengapa tak bisa dirimu 
Yang mencintaiku tuluh dan apa adanya 
Aku memang bukan manusia sempurna 
Tapi ku layak dicinta karena ketulusan 
Kini biarlah waktu yang jawab semua 
Tanya hatiku.. 
Tanpa pernah melihat 
Betapa ku mencoba 
Jadi yang terbaik untuk dirimu 

Back to Reff: 

Waktu yang jawab semua 
Tanya hatiku..

***********

Aku telah lelah mengikuti 
Semua langkah kakimu 
Dan berharap bisa memilikimu

Berbagai cara telah aku lakukan 
Untuk hidupmu... 
Hingga aku... mengorbankan hidupku 

Buka hatimu
Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku 
Bisa memilikimu

Berbagai cara telah aku lakukan 
Untuk hidupmu... 
Hingga aku... mengorbankan hidupku

Buka hatimu
Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku 
Bisa memilikimu

Betapa sakitnya 
Betapa perihnya hatiku
Selalu dirimu tak menganggap ku ada

Buka hatimu
Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku 
Bisa memilikimu

Betapa sakitnya 
Betapa perihnya hatiku
Selalu dirimu tak menganggap ku ada

Buka hatimu
Bukalah sedikit untukku 
Sehingga diriku 
Bisa memilikimu 

Betapa sakitnya 
Betapa perihnya hatiku
Selalu dirimu tak menganggap ku ada

*********
Selamat Jalan Kawan - Calistha

Kau genggam tanganku 
Bersama kita melangkah jauh 
arungi semua yang terjadi 
tuk wujudkan semua impian

detik pun berlalu 
lelah sang suria terangi waktu
perlahan bayanganmu menjauh 
kini kau pergi takkan kembali 

selamat jalan wahai kawan ku 
damai syurga kan selalu bersamamu
tersenyumlah di dalam tidur panjang mu 
ku kan selalu do'akan mu 

detik pun berlalu 
lelah sang suria terangi waktu
perlahan bayanganmu menjauh 
kini kau pergi takkan kembali

selamat jalan wahai kawan ku 
damai syurga kan selalu bersamamu
tersenyumlah di dalam tidur panjang mu 
ku kan selalu do'akan mu

banyak kisah yang kita lalui 
terkenang terjatuh menertawai 
telah terhakis sebuah kisah indah 
bersama mu didalam hidupku

selamat jalan wahai kawan ku 
damai syurga kan selalu bersamamu
tersenyumlah di dalam tidur panjang mu 
ku kan selalu do'akan mu

***********
Lagi OST BFF:

Part 1
Part 3

p/s: lagu Inginku (Bukan hanya jadi temanmu) ada versi lelaki nyanyian Yovie & The Nuno

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

16 comments:

  1. nak lagu yg episod 8 tu.. cari gak.. tapi x jumpa.. xde sapa2 yg tahu ke?? huhu..

    ReplyDelete
  2. itular, dh macam lagu hantu pulak. serius, tak dapat cari...huhu

    ReplyDelete
  3. tau xpe.. dah penat gila dah google x jumpa2.. xtau sape penyanyi.. =.="

    ReplyDelete
  4. nk ckp kangen band, sy dah siap dgr sume lagu diorg. tp ttp xde...

    err, awk dapat tak lagu ep 1 tu? hehe...

    ReplyDelete
  5. huhu..mcm mane boleh dpt lirik xdpt tajuk n penyanyi ni..adoi..arini mission cari lagu band2 indon..*gigih gile*
    hope jumpe jugak la nanti..mcm mane sara dpt cari lagu lain ni..

    ReplyDelete
  6. lagu episod 8 tu title dia calistha - selamat jalan kawan

    ReplyDelete
  7. redspana: cm ne sy cari? well, gigih giler kut sy tgk balik setiap ep bff, dgr balik sume lagu dia, n then carik kt google based on lirik dia. mmg berusaha sungguh...haha...

    ReplyDelete
  8. khal-el: OMG!!! thank you sooo much, dear. yay!! dapat gak akhirnya...=)

    ReplyDelete
  9. np.. :) lagu yang episod 1 tu part mana ek???

    ReplyDelete
  10. @kHaL-eL: u memg our superman!!!!!!hahhah..episod 1 tuh part family sha lepas makan kari kambing is bagi tuh..and lagu mase sha nk pegi sekolah n bace kata2 azimat yg is copy dr internet tuh..
    sikit lirik die yg dapat ditangkap 'dan bila kuterpaksa merasakan hangat mentari dan bila ku tak mampu hadirkan semua mimpi kau dan bila ragaku tak bisa kau agungkan..'
    satu lagi 'dengarlah semua kisah hidupku dan tentang sahabat yang tiada ....(xtau pe lirik die yg ni) ertimu bagiku jalan ku bersama sempat kita bertarung demi satu...(xtau da lirik die)

    ReplyDelete
  11. kamon kHaL-eL..x sabar tunggu next lagu ni..hahha..
    @sara:BFF Fans wish very thanks to u and kHaL-eL for the best ever song query..

    ReplyDelete
  12. @sara:indah dewi pertiwi-buntu(ni dlm episod 7..lagu time sha tengah frust sebab takleh call en.ezuwan tuh)

    ReplyDelete
  13. redspana: thanks, darling...nk gi cari kt google jap...hehe.. nanti sy letak dlm entri ni.

    ReplyDelete
  14. sara ble kHaL-eL nk reply neh..adoi..berdebar kot tggu tajuk lagu tu..hahaha

    ReplyDelete
  15. tgh menanti dgn sabar gak ni. nk tmbh list kt OST BFF part 3 plak..=)

    ReplyDelete
  16. tq,,nice share :)

    ReplyDelete