Idea untuk Coklat Cinta?? - Noona (Only You)


Assalamualaikum, semua!!

Sudah baca cerpen terbaru saya, 'Coklat Cinta??' ? (Aduh, banyak pula tanda soal ni..hehe)
Manis tak? Manis macam coklat tak? Haha!!

Sebenarnya, rasa pelik jugalah waktu nak tulis CC. Bukan apa, sebab macam susah nak masukkan mood jiwang + cheesy + sweet + romantik dalam diri saya, lepas terpaksa bawa mood tangkap leleh dalam cerpen Jodoh Bersulamkan Dendam tu. Cewah, dah macam ayat pelakon plak...hehe..

Anyway, macam mana saya boleh dapat idea untuk CC? Well, semuanya datang waktu saya tengok MV untuk lagu terbaru Noona yang bertajuk "Only You." MV tu sangatlah sweeeeeet. Tambah pulak, hero dalam MV tu..is none other than...Mark Prin Suparat!!!

Okey, Mark sangat comel kot dalam tu. Sebagai seorang chocolatier yang nak kena kahwin. Dan out of the blue, Noona muncul depan mata dia. So, dia apalagi? Ajaklah Noona kahwin. Cuma, perkahwinan tu untuk sementara je, sampai parents lelaki tu datang rumah. 

Tapi..sudah semestinya, sepanjang diorang bersama tu, diorang start suka satu sama lain....=)

So tanpa lengahkan masa, jom tengok MV comel ni!!


p/s: ramai yang nak storyline MV ni jadi lakorn, what say you? not bad, huh?? =)

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

6 comments:

  1. Sweetnya MV ni . First time tengok . Hehe .

    ReplyDelete
  2. ala suuweett nye kak sara mv neh...the lady n that man was so cute la...uurrgghhh...jatoh aty da ngn Mark Prin Suparat...kak sara la neh ajr...hahahha...t cri ag mv best2 n sweet n jdkn cerpen ek???=D...tp an ane kak sara dpt nme hanis n rifqin tu ek??

    ReplyDelete
  3. ngeee. akak sara berjiwang.
    auwwww. bahagia larh abg CB nati.
    hahahaha :D

    #from : shida lyna

    ReplyDelete
  4. @syaza nadiah: kan? sweet je...hehe

    ReplyDelete
  5. @adeq kewchiq: haha, mmg comey MV ni. errk, jatuh hati dgn Mark Prin?? kak sara x suruh pun!! hehe...=)

    nm hanis nadiah tu? hmmm...agk2 subconcious mind kak sara ingat awak kot. itu yg bg nm tu. alif rifqi plak...ntah lar, sbb suke nm tu?? hehe

    ReplyDelete
  6. @shida lyna: mesti!! dia mmg bahagia pun..haha

    ReplyDelete