Jodoh itu Milik Kita ---> Full and official trailer!!!

Assalamualaikum, semua...

Okey, disebabkan saya mahu ambil feel untuk interview di NLKO esok, jom tengok trailer JIMK lagi sekali!! hehe...

***********

Fuh, finally!!! Dapat jugak upload full trailer untuk novel Jodoh itu Milik Kita. Agak lama jugak masa yang diambil untuk siapkan vid ni..hehe

Yelar, saya ni memang tak pandai sangat buat vid cm ni. Memang kena berusaha lebih untuk gabungkan semua video2 Christian Bautista, Sari Yanti dan Sharnaaz Ahmad untuk jadi satu trailer lengkap yang betul2 gambarkan jalan cerita JIMK.

So, without further ado, let's check this out! Komenlah sikit, ya nanti...=)


Video2 yang digunakan untuk siapkan trailer ni:

1) CB - I'm already King MV
2) OST Suria di Cordoba
3) CB - Unsaid MV
4) CB - Love Moves in Mysterious Way MV
5) CB - I Remember the Girl MV
6) Trailer Mendongak ke langit 
7) CB - All That's Left MV
8) CB - Beautiful Girl MV
9) Trailer Simfoni Luar Biasa

Wah!! Bila list semua vid ni, banyak rupanya yang saya guna..haha!

Lagu yang digunakan:

1) Yiruma - Kiss of the Rain
2) Ost The Beethoven's Virus - Maestro 
3) Ost IRIS
4) Kerispatih - Demi Cinta
5) Afgan - Bukan Cinta Biasa

Honestly, saya agak berpuas hati dengan hasil trailer ni. Untuk orang yang pertama kali buat vid trailer cam ni, tak adalah teruk sangat hasilnya, tak gitu?? Haha!! Sorry, ter'perasan' sikit di situ...=)

Oh, by the way....cuma tinggal few days je lagi sebelum JIMK betul2 menemui readers di pasaran. Excitednya!!! =)

*repost*

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

26 comments:

  1. dah tengok video2 tu sume!nice job.keep it up. :D
    ~ tak sabar nak beli novel tu!!mabrouk alaik writer! ~

    ReplyDelete
  2. wa..da..mmg comel la..akak masih menunggu karyaseni buka untuk tempahan..

    ReplyDelete
  3. Tahniah....akak mmg tggu novel ni....pasti akan jadi koleksi nnt....

    ReplyDelete
  4. kak sara.mana ni novell.penat tunggu ni xkuar2 lagi ke novel nii.x sabr nak beli niii

    ReplyDelete
  5. makin x sabar pula nak miliki novel JIMK....ALFUN MABRUK ....

    ReplyDelete
  6. Lepas ni boleh la feeling2 baca buku ;)

    ReplyDelete
  7. wah!sblom ni x penah knal pon dgn CB , nme je yg saye knal...teaser dia best!cmne nk buat video mcm ni eh?

    fan

    ReplyDelete
  8. @ida: ap yg comel tu? aariz? dahlia? vid ni?? haha!! sy pn tgh tunggu KS bukak tempahan dia..=)

    ReplyDelete
  9. eijan: thx akak, sbb sokong novel ni...=)

    ReplyDelete
  10. kinderbueno: wah!!! sbr2...hehe...dh nk kuar dh tgh bln 1 ni. kak sara pn tgh tunggu KS announce..=)

    ReplyDelete
  11. katharina: thx! it's my first time make this kind of vid...hehe

    ReplyDelete
  12. canim: hehe...sabar2, kejap je lg...=)

    ReplyDelete
  13. ednin: hehe...mmg blh feeling..=)

    ReplyDelete
  14. @fan: ramai gak yg ckp b4 this diorg x knl CB. dh jdk cm promoter CB plak sy ni..hehe
    cm ne nk wat vid cm ni?? sbnrnye sy guna movie maker je, cut and gabung video2 yg dh dipilih. tp takes time jugalh..hehe

    ReplyDelete
  15. Sara.... adusss... nak macam tggu filem kuar je nih.. hehehe ;)

    ReplyDelete
  16. @abc: haha!! filem yg CB berlakon..wah!! =)

    ReplyDelete
  17. Kak sara.. novel keluaran sper?? nak beli xcited sangat.... nak tau sangat wht happen nxt....dkt Dahlia n Aariz...
    i'm still waiting.... :)))

    ReplyDelete
  18. BARU ORDER JIMK THRU KS ONLINE...CANT WAIT TO READ THE NOVEL...AARIZ MEMANG HANDSOME SEPERTI YANG SAYA GAMBARKAN...BUT I THINK DAHLIA LEBIH SESUAI DIBERIKAN KEPADA FAZURA INSTEAD OF SARIYANTI....FAZURA MUCH MUCH MORE PRETTIER...

    ReplyDelete
  19. @jlurve: novel ni keluaran KaryaSeni. dh blh order online ngn KS n klu nk tunggu kt kedai, pn blh. dlm few days lg akn smpai ke bookstores..=)

    thnks tau sbb sokong JIMK..hehe

    ReplyDelete
  20. @anonymous: thanks for the order..hehe..yup, setuju dat Fazura mmg lg cantik dr Sariyanti tp Fazura ramai dh jdikan dia as heroin novel. itu yg sy ambl org lain..hehe

    ReplyDelete
  21. dah bc novel n.baru tgk trailer sara n.sgt2 menarik...CB sesuai j as aariz..sme cam ain bygkan..sgt2 hensem..i loike... sariyanti mmg sesuai as dahlia..sbb dahlia x cantik tp comel kan...ain bg 10bintang utk novel n...

    ReplyDelete
  22. ni@@in: kan??? ms kak sara tulis JIMK, mmg CB lar dlm imagination kak sara...hehe...and sariyanti as Dahlia. i luv these two, actually...hehe
    10 bintang??? wah!!! thanks2...suke n terharu, tau! hehe

    ReplyDelete