[Bicara Hati] Tengku Syahran + Scene accident

Dua hari lepas baru berpeluang untuk tengok Bicara Hati. Nak wat cam ne, kan? Astro takde kat rumah sewa ni, so kenalah tengok online…huhu

First impression on first episode?

Best!!! Yup, suka dgn perangai Tengku Syahran dan Zahlia. TS dalam BH drama version ni rasanya lagi best drpd TS dlm BH novel version. Sbb TS dlm novel lg kerek!!! First time jumpa pn..dh tnjk perangai kerek dia tu..

Tapi, TS dlm drama…alahai, comey jer. Paling best scene diorg accident, bertikam lidah jap n then dia ckp psl keta dia mahal bla2… Dan bila Zahlia marah sebab hina dia, TS dgn muka innocent nya tanya “Bila masa saya hina awak?” Serius!! Suka scene tu! Takleh blah muka comey TS bila tye Zahlia cm tu. Innocent jer, mcm bdk2 yg tak tau apa2…haha!!

Lagi satu scene yg sy suka, scene TS dan Adli kt restoran, lps Adlib wk TS jumpa perempuan mn yag gedik2 tu. Ms tu TS tye Adli… “ Apasal dia gedik sangat? Apa masalah dia??” Haha!! Kelakar…=)

Bila tengok scene accident dalam BH tu, teringat lar pulak masa saya accident dulu. Or to be more precise, waktu mamat tu pegi sodok keta Kelisa kesayangan saya. Taular, keta kita keta biasa je…tapi janganlar memandai je nk langgar belakang keta kita!!

Dan dia mmg kira bernasib baik sbb yg dia langgar tu…saya. Sebab saya mana reti nak marah2 dia. Dan perbualan antara saya dengan dia plak cm ni:

Dia (dgn muka takut2) : Cik, sorry...i'm so sorry
Saya (dgn muka terkejut) : .......
Dia : Cik okay ke?
Saya (terkebil-kebil pandang dia) : Terkejutnya!!!!

So in the end dialah yang tolong ajar sy cm ne nak wat report polis, kt police station mana and everything. Dan yang paling kelakarnya, bila dia bagitau saya that dia dh pun kena saman RM300, sy dgn muka sedihnya ckp kat dia... "Oh, ye ke? Sorry ek..."

Haha!! Itu mmg tak boleh blah! Lepas je sy ckp cm tu, terus je sy terfikir "apasal mintak maaf dgn dia? mmg patut kot dia kn saman..." 

My bestie yg teman sy masa tu pun tengok sy dengan pandangan... "You ni kenapa pelik sangat???" Haha!!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

6 comments:

  1. comel la baca cerita kak sara ni, i mean kisah benar tu.
    btw, saya pun ada tngok BH, mmg best. Comel ja TS tu..hehe

    ReplyDelete
  2. nk link gak..teruja nk tgok~

    nickhere@rocketmail.com

    ReplyDelete
  3. @miss_adikimi: yuhuuu, mmg dh tgk..hehe... jap ek, nanti sy ltk link utk BH dlm next entri...=)

    ReplyDelete
  4. WC: haha!! mmg kak sara ni x betul sikit. dat guy yg langgar kak sara pn tgk kak sara pelik je. tergelak-gelak dia ngn kak sara..hehe

    kan, kan?? TS comey je dlm tu..hehe

    ReplyDelete
  5. anonymous: ok, nanti sy send link...=)

    ReplyDelete