Selamat masuk U!!!

Semalam saya hantar adik untuk pendaftaran di sebuah uni. Apa uni tu, biarlah jadi rahsia sebab kami sekeluarga sangatlah tak puas hati dengan pengurusan yang boleh dikatakan gagal dalam urusan pendaftaran student-student baru ni. Sangat menyusahkan!! Serius!! Semalam saya rasa UM is the best sebab time saya dulu masuk UM dulu, registration takdelah complicated macam tu sekali. Smooth je sume benda.

Oklah, tak nak cerita pasal uni tu lagi. Nanti tak pasal-pasal termengumpat kat sini pulak..hehe... Cuma sekarang saya nak ucapkan "Selamat masuk U!!!" buat adik-adik yang baru masuk uni. Good luck, ya semua!!! =)

Dan sebagai senior yang pernah masuk U, saya nak pesan...

Belajar rajin-rajin....

Jangan main-main...

Jawab exam elok-elok....

Oppss, silap nasihat lar pulak!!! Bukan itu yang saya nak cakap sebenarnya..hehe... Apa yang saya betul-betul nak bagitahu adalah...

DO ENJOY YOUR UNI LIFE

Yes, that's exactly what i meant. Sila enjoy kehidupan di uni. Selain daripada study and make sure bawak balik segulung ijazah, joinlah juga apa-apa aktiviti, berkenalan dengan kenalan baru dan....just have fun! Tapi janganlah pulak enjoy dengan cara pergi clubbing atau yang seumpama dengannya...hehe

Dulu saya join macam-macam jugaklar. Persatuan, kelab, koir, student council....and believe me, pengalaman tu sangat berharga...=)

Dan bila dah kerja, mesti akan rindukan suasana belajar dulu. Rasa macam nak balik ke zaman student...hehe

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

2 comments:

  1. yup.. betul tu.. rindunya zaman study dulu.. rindunya dengan kawan2 satu U dulu... huhu

    ReplyDelete
  2. betullar, akak...serius rindu ngn saat2 kt U dulu...huhu

    ReplyDelete