Sayakah hantu itu???

Sebenarnya kan....saya rasa saya ni hantu. Tak percaya?? Betul!!! Saya memang hantu. Kat belakang leher saya ada satu paku panjang, bila saya tarik terus jadik......korang tahu, kan??? 

Dush!!! [bunyik ketuk kepala sendiri..]
Sara oh Sara!! Awak ingat awak berlakon "Tolong! Awekku Pontianak.." ke??? Haha!!!

Okey, okey...saya tak nak mengarut lagi. Tapi....saya memang hantu....Hantu Shopping a.k.a Shopaholic. Walaupun tak seteruk Becky Bloomwod dalam The Shopaholic series by Sophie Kinsella, tapi...serius!!! Saya tak boleh tahan nafsu shopping. Habislah sape yang kahwin dengan saya...kesian dia...hehe


Meh saya citer kegilaan shopping saya....

Kasut --> bila sape2 masuk rumah saya, akan ada kotak kasut (yang banyak) kat tepi. Reaksi orang..."Oh, awak suka simpan kotak kasut ke?" Reaksi saya.."A'ah, sebab saya tak nak kasut kat dalam tu cepat rosak..." Reaksi orang lagi sekali..."Dalam tu sume ada kasut?????"

Okey, memang saya kena mengaku...saya suka beli kasut. Dari plump, wedges, stilleto, selipar biasa...sume kasut yang nampak cantik di mata. Giler!!! Almost every month akan beli at least sepasang...

Bags ---> Beg dah berlambak tergantung kat dressing room, tapi.....still nak beli lagi. Semalam dah tambah satu lagi, and then tadi pun bawak balik lagi satu. Huwaaa!!! Habis lar duit cam ni. 

Books ---> Yang ni okey, kot. Benda berfaedah. Saya memang suka tambahkan koleksi novel2 yang ada, be it English novels or Malay novels. Suka sangat bila rak2 buku tu penuh dengan buku2 dan novel2, tapi kan....tak ada masa nak baca!! Lepas je balut novel2 tu (saya akan pastikan sume novel saya berbalut dengan pembalut plastik)...bertapalah diorang kat rak tu. Biasanya few months lapas beli, barulah ada masa nak baca...huhu

Conclusion nyer, saya memang hantu shopping!

p/s: saya patut letak title 'Confession of a Shopaholic version Sara Aisha' kot, tapi saya tak nak lar nampak obvious sangat yang saya ni shopaholic...hehe

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 comments:

Post a Comment