OMG!!! Sharnaaz Ahmad sebagai Tengku Syahran

OMG!!!! Okay, sekali lagi OMG!!!! Serius terkejut (dan sangat excited) bila dapat tahu berita ni. Yup, Sharnaaz Ahmad (Syafiq kita dalam JIMK) akan memegang watak hero dalam drama 'Bicara Hati'.

So ingat tak novel 'Bicara Hati'? Macam familiar? Mestilah! Itulah novel terkenal novelis Damya Hanna yang sangatlah meletup beberapa tahun lepas. Dan heronya, mestilah tak lain dan tak bukan Tengku Syahran kita. A'ah, Tengku Syahran yang ego, yang gatal, yang kuat cemburu dan yang romantik, yang sweet, yang angau dengan Zahlia. 

Boleh tak nampak apa yang saya nampak sekarang? Sharnaaz Ahmad is going to be that Tengku Syahran. Oh, my!! Macam nak tercabut jantung. Sangat happy kot!!! Memang, memang dia yang paling perfect untuk watak tu. Cuba imagine Sharnaaz Ahmad yang macho tu sebagai Tengku Syahran....waaa!!! Tak sabar nak tengok citer ni!!! =)

Okey, berbalik pada drama 'Bicara Hati' ni, heroin nya adalah Kris Cempaka, pelakon baru yang lahir dari 'Pilih Kasih'. Sebenarnya saya tak berapa kenal Kris ni. Tapi dia memang comey...hehe.

Apa yang buat drama ni lagi meletup adalah penulis skripnya. Yup, penulis skrip ni adalah Jujur Prananto, orang yang sama yang tulis skrip untuk filem 'Ada Apa dengan Cinta'. Ingat filem tu? Ala, yang ada Rangga dan Cinta tu. And that puisi yang sangat puitis tu (dulu saya ingat kot puisi tu...hehe).

Apa-apa pun, saya sangatlah tak sabar nak tengok drama 'Bicara Hati' ni. Tambah pulak, novel dia memang salah sebuah novel kegemaran saya...=)

~Tengku Syahran kita~

 
~Zahlia~

p/s: kredit kepada Beautifulnara kerana info ini

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

12 comments:

  1. dia ker yang jadi tengku syahran..bolehlah kerana best jua lakonannya dalam notti dulu...like, nak tunggu drama bicara hati....

    ReplyDelete
  2. Kris cempaka bkn indon tp malaysia... dia ni artis pilih kasih 2... bile cite ni? kt tv bape ek?

    ReplyDelete
  3. OMG! I just read the novel. OMG, So glad we live here; out of temptation. I'm not gonna open my Facebook (yeah right me!) just in case my friends would mention it.

    ReplyDelete
  4. aku_selamber: yup, jom kt tunggu sm2...hehe

    ReplyDelete
  5. wc: opps, silap!!! sy btl2 ingat dia ni pelakon indonesia. okey, x pe...jap lg nk amend blk entri ni...hehe, btw thx tau 4 d info. x sure lar bile cite ni n kt tv ape. rasenye diorg blm pn start shooting lg. ap pn, bile ade infor t'baru nanti sy war-warkn kt sini..hehe..=)

    ReplyDelete
  6. wondering how will kris cempaka look with tudung. zahlia tu alim sikit kan dalam novel tu

    ReplyDelete
  7. mismitchie: and here is like...hmmmm, so many tempation (which i like)..hehe. u're not gonna open ur FB?? ok, let's see 4 how long...hmmm...1 day maybe? hehe...

    ReplyDelete
  8. wahh !! xsangka plak novel "Bicara Hati" akan dibuat drama.. best gilerr novel tu.. thn 2009 kott saya baca.. n part tableh nk lupe time ade lipas kat baju Zahlia, then dia menangis.. :)

    ReplyDelete
  9. anonymous: kalau dia pandai pakai tudung, confirm dia akn nmpk comel je, tp klu x...hmmm, serabai la alamatnya...hehe...

    ReplyDelete
  10. miss green rose: kan? kan? novel tu mmg meletup!!! a'ah, still ingat part tu, lawak pn ade tp itular scene yg Tengku Syahran suke, kan?? hehe...

    ReplyDelete
  11. haha patot la adik saya sgt tension sbb kena terjemahkan skrip ke bahasa melayu...skrip tu ditulis dlm bahasa indon..adess rupenye penulis skrip ni..patot la..haha

    ReplyDelete
  12. omg! seyes? tak sbr nk tggu.. bicara hati always be the no 1 of my feveret novel ever. hahaha. tak sbr!

    ReplyDelete