Kahwin??? Tension nye!!!!

Hari tu saya dah tulis entri pasal raya dan betapa syoknya raya. Tapi, kan….saya lupa nak tulis pasal part yang tak syok + tak best + men’tension’kan diri + memalukan diri. Yup, ade yang tak best bila balik kampung dan berkunjung-kunjugan ni. Nak tau apa yang tak best tu?? Jeng…jeng..jeng…

One word ---> Kahwin!!!

Yup, like seriously…seriously tak best!!! Semua orang duk tanye ‘bila nak kahwin?’, ‘bila majlisnya?’, ‘dah ada calon?’ Dan saya dengan muka manis + merah membara + senyuman plastik, terpaksalah buat muka selamba jer. Kalau ikutkan hati, mau je jawab...

“Mak cik2, mak cik tak ada soalan lain ke?”

Atau…

“Mak cik jangan sibuk, boleh tak?”

Okey, sila abaikan jawapan kedua tu. Saya tak delah biadap macam tu sekali…hehe

Cuma, memang tension jadinya bile terpaksa menadah telinga dengar semua tu. Saya tahulah saya ni dah dalam umur yang boleh kahwin, tapi…excuse me!! Saya muda lagi kot!! Belum pun sesuku abad...hehe.. ..

Lagi satu, ingat senang ke nak kahwin? Life kena stabil, duit kena cukup (x maulah kahwin guna loan Bank Rakyat), mental and fizikal pun kena ready. Yelah, kahwin ni bukan benda main2 macam main ‘Injit2 semut, siapa sakit naik atas…’ atau main ‘lompat getah’ atau main ‘hide and seek’. Bila dah tak nak main, boleh je stop sesuka hati.

Saya tak mau kahwin sekejap, biarlah perkahwinan ni sekali je dengan the right person, for the right reason, at the right time. For sure, sekarang bukannya the right time, sebab hidup saya still tunggang langgang, jauh dari kestabilan.

So, kepada sape2 yang sangat teringin tengok saya naik pelamin, sabar ya! Bila tiba masanya nanti saya akan ‘berdua’. Insya’ Allah, saya pasti jumpa jodoh saya yang dah tertulis di Loh Mahfuz. Bila dan di mana, hanya Yang Maha Esa lebih mengetahui….

p/s: entri ni macam ter'emo' plak...hehe

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

10 comments:

  1. how old r you actually? well famili saya asyik tanya "BF dah ada ke belum?" .. diorang tak masuk fasa "Bila nak kawen" lagi.. Alhamdulilah.. kalau tak saya boleh tension~! Married? Me? Budak2 lagi ni.. ;)

    ReplyDelete
  2. msmitchie: hey, haven't heard frm u for quite some times!! how's your eid?? =)

    ReplyDelete
  3. alamak!! ednin dh tye soklan cepu emas. ala, br je nk cover line, x mau reveal umur sbnr...hehe..
    well, sbnrnye thn ni sy 24 thn. not too old, rite?? haha!!

    ReplyDelete
  4. hahaha...nak jwpn lg best bila makcik2 tu tanya bila nak kawen kn...jwpnnyer... ESOK. sure diam terus..sbb prnh buat camtu. hihi... (plus, doa agar jodoh cepat smpi..ckp itu kn doa...aminnnnn)

    ReplyDelete
  5. haha, itu mmg lawak cik Nur Kasih!! blh buat lar lps ni. klu diorg still tye, sy akn jwb ESOK...=)
    and betul jugak tu, blh jadi doa...amin..

    ReplyDelete
  6. org macam tu laa sara..bila dah kawen, sibuk tye bila nak ada anak plak...dah anak sorang, ada plak yg tanya bila nk menambah lg..hehehe

    ReplyDelete
  7. yelah, kak Lien...terpaksalah ckp kt hati...'sabarlah wahai hati', hehe..=)

    ReplyDelete
  8. kalu umur 24 kat kg..mmg la dikepoh2kan..sibuk nape xkawen lgk..muda trang tang2 lgk..baik enjoi life dulu..sblm ada commitment yg besar..kawen byk tggjwb..
    sbb..sy pun kawen around 24 gak..emmmm...

    ReplyDelete
  9. setuju!!! mmg muda trang tang2 lg. sy nk jdk single to mingle around dulu...hehe

    ReplyDelete